Федерація футболу пояснила ФІФА значення гасла "Слава Україні"

Федерація футболу пояснила ФІФА значення гасла "Слава Україні"

Федерація футболу пояснила ФІФА значення гасла "Слава Україні"

Фото: twitter.com/Drazmihailovitx

ФФУ висловила повну підтримку Віді та Вукоєвичу.

Федерація футболу України (ФФУ) підтримала Огнена Вукоєвича та Домагоя Віду, які записали відео зі словами "Слава Україні".

У релізі ФФУ зазначається, що організація направила звернення до ФІФА з відповідним поясненням щодо гасла "Слава Україні!".

Також звернення направлено до УЄФА з проханням підтримати позицію ФФУ у ФІФА.

"Гасло "Слава Україні!" є привітанням, вшануванням пам’яті загиблих, патріотичним символом незалежності, свободи та волелюбності українського народу, а також гаслом, яке часто використовується українськими вболівальниками для підбадьорювання своїх команд під час матчів.

Гасло не містить жодного негативного чи образливого змісту, як і інші подібні гасла, наприклад, "Слава Хорватії!" чи "Слава Франції!", - йдеться у заяві Федерації.

 

Нагадаємо, Домагой Віда разом із Огненом Вукоєвичем записали відео після перемоги Хорватії над Росією у 1/4 фіналу Чемпіонату світу. На відео Віда каже "Слава Україні!".

Після цього хорватський футбольний союз відсторонив Вукоєвича від роботи зі збірною, а ФІФА оштрафувала на 13 тисяч євро.  Віді ж було винесено попередження.

Тим часом Україна висловила готовність компенсувати штраф Вукоєвича та запропонувати роботу в ФФУ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація