ФФУ покарає футболістів із команди з Закарпаття, яка виграла чемпіонат світу серед невизнаних країн

ФФУ покарає футболістів із команди з Закарпаття, яка виграла чемпіонат світу серед невизнаних країн

Фото: .facebook.com/KMLVE

Федерація перевірить гравців, чи занесені вони в базу даних організації.

Дисциплінарні органи Федерації футболу України (ФФУ) розглянуть дії футболістів, які взяли участь у чемпіонаті світу серед невизнаних країн у складі команди "Kárpátalja" , яка перекладається "Закарпаття".

"За підсумками такого розгляду проти цих футболістів будуть застосовані санкції, зокрема - дискваліфікація, після якої гравці не зможуть заявлятися до участі ні в аматорських, ні у професіональних турнірах, які проходять на території України під егідою ФФУ.

Також закликаємо правоохоронні органи України звернути увагу на факт участі зазначених гравців у змаганнях, організованих ConIFA, та перевірити їхні дії на предмет пропаганди сепаратизму та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України", - йдеться у заяві ФФУ.

Зазначимо, що "Kárpátalja" – це клуб, за який грають етнічні угорці, що проживають наразі в Україні. На емблемі зображені прапори України та Угорщини і територія Закарпатської області України.

Нагадаємо, "Kárpátalja" перемогла на так званому "Кубку світу" серед невизнаних країн. На "турнір" також пробивалися команди "ДНР" та "ЛНР", але вони не подолали кваліфікацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація