ФФУ запідозрили у виведенні 1 мільйона доларів через офшор, Павелко називає інформацію фейком

ФФУ запідозрили у виведенні 1 мільйона доларів через офшор, Павелко називає інформацію фейком

Фото: ФФУ

За словами очільника федерації, він не вів переговорів із директором компанії-посередника з ОАЕ.

Українські журналісти з'ясували, що під час закупівлі обладнання для заводу Федерації футболу України (ФФУ) з виробництва штучних футбольних полів з бюджету федерації вивели близько 1 мільйона доларів через офшор (фірму-посередника).

У розслідуванні йдеться про те, що президент ФФУ Андрій Павелко особисто літав в ОАЕ, де зареєстрована фірма-посередник (S. D. T FZE, на зустріч з її номінальним директором).

"Компанія Polytan, яка виробляє продукцію (штучні поля), порекомендувала цю компанію (S.D.T FZE), як постачальника обладнання.

Те, що я побачив ... (в листі про створення компанії S.D.T в ОАЕ, який було викладено хакерами). Туди намішувалося все, що завгодно. Жодні структури до жодних S.D.T не мають стосунку.

… Але це може бути і фейкова інформація", - заявив Павелко у коментарі спільного розслідування "Радіо свобода" та "UA:Перший" .

Також президент ФФУ прокоментував спільне фото з директором компанії S.D.T FZE, шейхом Мохамедом Кейєдом Мохамедом Алькасемі.

"Жодних переговорів не було, жодних деталей. Наш представник Polytan сказав, що у нього є питання від шейха. Чи можливий розвиток між ОАЕ і Україною, проведення зборів і турнірів. Я сказав, що звичайно можливо", - додав Павелко.

Нагадаємо, НАБУ запідозрила Павелка у незаконному збагаченні.

Тим часом активісти звинувачували його у тому, що одночасно  обіймаючи посади президента ФФУ та бюджетного комітету Верховної Ради Павелко через корупційні схеми привласнив 160 мільйонів гривень бюджетних коштів – це начебто були гроші, виділені на футбольні поля.

Повʼязані теми:

Наступна публікація