ФІФА дозволила Англії нанести на футболки траурне зображення

ФІФА дозволила Англії нанести на футболки траурне зображення

Англійці зможуть використати червоні маки на футболках / Фото: AFP

ФІФА, під тиском громадськості, зняла заборону вшановувати пам'ять загиблих воїнів.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) під тиском громадськості, а також прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона і принца Уїльяма дозволила гравцям збірної Англії вшанувати пам'ять загиблих воїнів під час товариського матчу зі збірною Іспанії, використавши зображення червоно маку.

Відзначимо, що англійці використовують його в День перемир'я (11 листопада) як символ пам'яті загиблих у Першій світовій війні.

ФІФА турбувалася про загрозу загострення відносин між англійцями і футболістами тих країн, які не були союзниками британців у світових війнах. Зокрема - збірної Німеччини. Подібне нагадування про трагічні події сімдесятирічної давності могло образити німецьких футболістів, які не мають ніякого відношення до злочинів, які здійснював Третій рейх.

В свою чергу, генеральний секретар Федерації футболу Німеччини Вольфганг Нірсбах висловив здивування позицією ФІФА і запевнив англійців, що поява маків на їхніх футболках не зачепить почуттів німецьких гравців.

Нагадаємо, що ФІФА заборонила Англійській федерації наносити червоні маки на футболки, оскільки на футбольній формі не може бути жодних політичних, релігійних або особистих заяв.

Читайте також:

ФІФА не дозволила Англії вшанувати пам'ять загиблих солдатів

Лідер збірної Англії дискваліфікований і не зіграє на Євро-2012

Блохін: Україна проведе один з найкращих чемпіонатів Європи

Повʼязані теми:

Наступна публікація