Фігуристка Савченко привезе в Україну золото Олімпіади, котре вона виграла під прапором Німеччини

Фігуристка Савченко привезе в Україну золото Олімпіади, котре вона виграла під прапором Німеччини

Фото: ТСН

Спортсменка каже, що її рідна країна так само має право на цю нагороду.

Українська команда не змогла здобути місце у фінальних змаганнях Олімпіади-2018 у фігурному катанні, однак одна українка виграла золото ще минулого тижня. Альона Савченко захищала кольори Німеччини, але в серці все одно лишається разом із Батьківщиною, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вона тріумфувала у парі з французом Бруно Массо, але частина їхньої медалі належить Україні. "У цій медалі є чверть. Я сама з України, мої батьки з України, і тренери, котрі мене виховали, теж з України, дали мені шматочок добра", - розповіла чемпіонка. Савченко каже, що добре пам’ятає, як у дитинстві з рідного Обухова спозаранку добиралась у Київ на тренування. Найдивніше, що прокидатись серед ночі їй навіть подобалося. "Я думаю, що мені було легше, ніж моїм батькам. Я пам’ятаю момент, коли мені було чотири роки, я прокинулася, тато ще спав о четвертій ранку, і я була дуже зла, тому що він пропустив моє тренування", - зізналася спортсменка.

Українка, яка виграла золото Олімпіади для Німеччини, розповіла про виступи за Україну та особисте життя

Українка, яка виграла золото Олімпіади для Німеччини, розповіла про виступи за Україну та особисте життя

Ще у 2002 році в Солт-Лейк-Сіті Савченко виступала за Україну, але потім не могла знайти нового партнера, крім того, постійно бракувало коштів, тому пристала на пропозицію німців. Альона досі впевнена, що українське фігурне катання заслуговує кращого. "У Німеччині є катки, катайся, скільки хочеш. Головне – катайся. Тому знаючи дітей України – вони гризуть лід, котрий є, але його нема", - пояснює вона.

Савченко зізналася, що в Кореї найбільше сумує за своїм чоловіком. Два роки тому вона вийшла заміж за британського художника Лаяма Кроса. Їх познайомило не фігурне катання, а карти. "Нас запросили грати в покер, і Лаям там випадково був і намагався вчити мене, як грати в покер. А потім він прийшов на каток, і я подумала: дійсно, нічого хлопчик", - зізналася вона. У свої 34 олімпійська чемпіонка не планує завершувати кар’єру, натомість хоче із чоловіком та золотою медаллю незабаром приїхати в Україну, де не була вже чотири роки. "Привіт Україні та привіт українським уболівальникам. Дякую!", - сказала вона на прощання.

Кореспондент ТСН Святослав Гринчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація