Франція у надрезультативному матчі перемогла Хорватію та вдруге в історії стала Чемпіоном світу

Франція у надрезультативному матчі перемогла Хорватію та вдруге в історії стала Чемпіоном світу

Фото: Reuters

Цілих шість голів було забито у зустрічі.

Збірна Франції стала Чемпіоном світу-2018.

У вирішальному поєдинку турніру команда Дідьє Дешама переграла Хорватію з рахунком 4:2.

"Ле Бле" відкрили рахунок у грі на 19 хвилині - Маріо Манджукич невдало перервав навіс зі штрафного та відправив м'яч у свої ворота.

Утім, за дев'ять хвилин "картаті" відновили паритет у протистоянні - Іван Перішич, красиво прибравши суперника, пробив з середньої відстані голкіпера французів - Уго Льоріса. Так рахунок став знову нічийним - 1:1.

За шість хвилин до кінця першого тайму Франція вдруге засмутила воротаря хорватської команди. Антуан Грізманн вдало реалізував пенальті, який "заробив" саме Перишич. Півзахисник збірної Хорватії зіграв рукою у межах штрафної.

На 59 хвилині підопічні Дідьє Дешама втретє відзначилися у сітці воріт опонента.

Поль Погба з другої спроби влучив у ворота з середньої дистанції, чим привів у шалену радість французьких вболівальників.

Продовжив побиття Хорватії юний нападник Кіліан Мбаппе - форвард "Ле Бле" точним ударом у кут воріт на 65 хвилині зробив рахунок на табло вже 4:1.

Проте, останнє слово у матчі все ж було за "картатими" - Маріо Манджукич на цей раз забив у ворота суперника після ляпу від Льоріса. Гол було забито на 69 хвилині.

Таким чином, перемігши Хорватію, Франція вдруге в історії стала Чемпіоном світу. Вперше таке було рівно 20 років тому - в 1998 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація