Франція у суперматчі розібралася з Аргентиною та вийшла до чвертьфіналу ЧС-2018

Франція у суперматчі розібралася з Аргентиною та вийшла до чвертьфіналу ЧС-2018

Фото: Reuters

Дублем відзначився талановитий нападник "Ле Бле".

Збірна Франції стала першим чвертьфіналістом Чемпіонату світу-2018.

У 1/8 фіналу Мундіалю "Ле Бле" здобули видовищну перемогу над збірною Аргентини з рахунком 4:3.

Вже на 13 хвилині протистояння команда Дідьє Дешама зуміла відкрити рахунок у зустрічі. Антуан Грізманн впевнено реалізував пенальті, який на собі заробив Кіліан Мбаппе.

Під кінець першої половини матчу "альбіселесте" зуміли відновити паритет у грі - Анхель Ді Марія фантастичним ударом з-за меж штрафної зрівняв рахунок на табло.

На початку другого тайму Аргентина зусиллями Габріеля Меркадо вийшла вперед - захисник вдало підставив ногу після удару у виконанні Ліонеля Мессі. Дещо курйозний гол забили аргентинці.

На 57 хвилині Бенжамен Павар продовжив свято цього поєдинку. Гравець "синіх" неймовірним пострілом здалеку зрівняв рахунок у зустрічі.

Після цього настала черга талановитого нападника Кіліана Мбаппе, який впродовж 4 хвилин зумів додати до заробленого пенальті два голи. Спочатку він вдало пробив під воротарем, а потім поклав м'яч точно у кут воріт опонента.

Утім, останнє слово у матчі було за Аргентиною - Серхіо Агуеро, який тільки-но на 66 хвилині вийшов на поле, головою відправив м'яч у сітку воріт, скоротивши відставання своєї команди до мінімуму. Але, на більше аргентинців не вистачило.

Таким чином, перегравши Аргентину, Франція стала першим чвертьфіналістом світової першості. Наступним суперником "Ле Бле" стане переможець пари у матчі Уругвай - Португалія, який розпочнеться 30 червня о 21:00 за київським часом.

Цей матч, окрім перемоги, до свого активу може занести керманич французької збірної - Дідьє Дешам. Цей тренер став рекордсменом за кількістю поєдинків на чолі французів. Наразі Дешам провів 80 матчів. Раніше це досягнення належало Раймонду Доменеку - 79.

___________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація