Футболіст "Карпат" Мірошниченко: наше завдання - Ліга Європи

Футболіст "Карпат" Мірошниченко: наше завдання - Ліга Європи

Денис Мірошниченко (у центрі) / Фото: ФК Карпати

21-річний захисник заявив, що мета команди - вигравати кожний матч.

Минулими вихідними львівські "Карпати" з рахунком 3:0 перемогли ужгородську "Говерлу". Ця гра увінчалась низкою дебютів та починань.

Три очки проти "Говерли" стали першими для "зелено-білих" у весняній частині та ще й дебютною звитягою для керманича - Володимира Безуб'яка.

Рахунок у першому таймі відкрив Денис Мірошниченко. І символічно - для 21-річного захисника львів'ян цей гол став дебютним у Прем'єр-лізі.

Василь Пехньо поспілкувався із футболістом про атмосферу у команді.

- Денисе, чи не здалось Вам, що перемога над "Говерлою" далася "Карпатам" "легкою" кров'ю?

- Я б так не сказав. "Говерла" - молода команда. Є багато хороших футболістів. Просто "Карпати" відчували у цьому матчі впевненість і дуже добре, що у підсумку перемогли. Особисто мені гра дуже сподобалась.

- Перемога проти "Говерли" стала першою на "Арені-Львів". Прокляття офіційно знято?

- Ми виконали наше завдання на матч і це найголовніше. Справді, ми були сильно мотивовані, щоб здобути нарешті перемогу у новому році. Тим паче на "Арені-Львів".

- Хіба це не привід, аби відсвяткувати таку знакову перемогу?

- Святкуємо на базі, під час відновлення… (Сміється)

- Це перша перемога "Карпат" відтоді, як команду покинув Йовічевич. Чим це можна пояснити - у команди була психологічна яма?

- Я б не хотів порівнювати одного тренера з іншим. У кожного з них своє завдання. Нарешті, як-то кажуть, ми пристосувалися до вимог нового тренерського штабу. Намагатимемось їх виконувати і надалі.

Денис Мірошниченко. Фото - Василь Пехньо.

- Після нічиєї з "Олександрією" ви фактично втратили шанси на потрапляння у єврокубки. Чи не зникла після цього мотивація?

- Як можна втратити мотивацію до футболу? Це наша улюблена справа. На кожен матч виходимо і маємо викладатися на 200 відсотків, щоб доводити своє право грати. Якщо втрачаєш мотивацію, то можна і з футболом закінчувати.

- Яка зараз взагалі атмосфера у "Карпатах"? Постійно з'являються новини про те, що Лужний очолить команду по завершенні сезоні, згодом він ніби відмовляється. Такі "гойдалки" не псують атмосферу у команді?

- То не наші справи. Завдання футболістів - виходити на поле і доводити. Про це тільки президент знає.

- Після домашнього матчу з "Олександрією" Петро Димінський заходив до вас у роздягальню. Якими були його слова? Які завдання він перед вами зараз ставить?

- Він, як і завжди, вірить в нашу команду і в наше майбутнє. Треба працювати. Зрозуміло, завдання загальне - Ліга Європи. Як воно буде - побачимо. Залишається іще три тури - всяке може статися. Тому ми готуємося на кожну гру і з відповідальністю до неї підходимо. Конкретна мета для нас: кожна гра – перемога.

Повʼязані теми:

Наступна публікація