Футболісти "Зеніту": ми повинні були громити "Шахтар"

Футболісти "Зеніту": ми повинні були громити "Шахтар"

Малафєєв і Бруну Алвеш проти Адріано / Фото: ФК "Шахтар"

Футболісти пітерського "Зеніту" поділилися враженнями про матч з "Шахтарем" на "Донбас-Арені".

Футболісти пітерського "Зеніту" поділилися враженнями про лігочемпіонівський матч з "Шахтарем" на "Донбас-Арені", в якому пітерці були ближчими до перемоги.

Воротар В'ячеслав МАЛАФЄЄВ

"Враження від матчу почали накопичуватися ще з приїзду на арену. Це один з найкращих стадіонів, що я бачив у своїй кар'єрі. Відмінна обстановка, повні трибуни, наближене до ідеального поле, величезна кількість наших уболівальників навіть на під'їзді, не кажучи про трибуни. У такій обстановці грати одне задоволення!

Думаю, що матч вийшов на диво. І вболівальникам, і тренерам, і журналістам є що розбирати і аналізувати, є що згадати. Місцями гра йшла на зустрічних курсах, команди показували чудовий європейський футбол, але якщо порахувати, скільки "залізних" моментів ми створили, не напівмоменти, а по-справжньому гольові епізоди, - ми повинні були громити "Шахтар". Якби не блискуча гра мого донецького колеги, "Зеніт" відвіз би в Петербург три очки.

Так, господарі теж відзначилися кількома небезпечними атаками, але замкнути нас на нашій половині у них не вийшло жодного разу, а ми часом по десять хвилин не випускали їх зі штрафного.

Якщо ж взяти в руки протокол і розібрати ситуацію відсторонено, то ми отримали після цього виїзного матчу одне очко, що можна визнати непоганим результатом з точки зору турніру в цілому. Звичайно, ми очки втратили, але вже кілька матчів поспіль "Зеніт" показує той футбол, який радує наших уболівальників. З таким настроєм і такою грою ми повинні вирішувати завдання виходу з групи.

Матч у Пітері? Має бути точно таким же, як сьогодні. Гра з повною самовіддачею, при повних трибунах - ключ до вирішення завдання. Все в наших руках".

Півзахисник Костянтин ЗИРЯНОВ

"В принципі, 2:2 - результат на виїзді прийнятний. Але з урахуванням того, яким був характер гри, вважаю, що ми втратили два очки.

Після першого тайму Спаллетті сказав, що якщо ми будемо грати так само, то обов'язково виграємо. Так що ніякого психологічного удару не було.

В Донецьку стадіон просто прекрасний, він нам дуже сподобався. Грати в такій атмосфері завжди дуже приємно. Та й поле було дуже гарним".

Про "Порту" - АПОЕЛ: "Після того як вони обіграли нас, я не здивований цим двом результатам на виїзді. І зараз АПОЕЛ - перший претендент на вихід з групи".

Півзахисник Віктор ФАЙЗУЛІН

"Думав, що буде важче, але вийшло все навпаки - створили купу моментів, але не змогли їх реалізувати. Напевно, так, такий "Шахтар" - це несподіванка. Чи то ми такі сильні, чи то вони просто дозволили нам створити стільки... Створили один момент, другий, третій - і зрозуміли, що можна забивати, створювати ще. Я просто думав, що буде складніше.

Установка? Просто говорили грати по ситуації: якщо відчуваєш, що потрібно пресингувати - пресингуєш, якщо ні - відходиш. Ми розуміли, що перемога нам потрібна. Не хочеться доводити все до останніх ігор". 

Про "Порту" - АПОЕЛ: "Ну, так. Несподівано, звичайно, - я думав, що "Порту" може виграти, а з іншого боку, що такого? Фаворитів зараз називати не можна".

Захисник Томаш ГУБОЧАН

"Проблема була тільки в тому, що ми самі не реалізували багато моментів - створили їх дуже багато. Якщо хочемо перемогти, то треба з цим боротися. На жаль, не вийшло - змогли забити тільки два. Можна сказати, що ми через це втратили два очки в боротьбі з сильною командою.

Ми вміємо створювати моменти, діяти по грі. Повторюся, просто не вийшло забити більше. "Шахтар" - якісна команда, гравці дуже сильні, але нам просто не пощастило.

У "Шахтаря" бразильці в порядку - вони технічні, діють швидко, але наша оборона в цілому впоралася з їх швидкістю, хоча і пропустили два м'ячі. На моєму фланзі були два гравці - підключався ще лівий захисник, тому, можливо, потрібно було діяти трохи ближче до суперника. Якби ми це робили, думаю, нам би не забили".

Про ситуацію в групі: "Звичайно, вона дивовижна. І в Росії, і в Україні, і в Португалії всі думали, що АПОЕЛ - як аутсайдер, на нього потрібно звертати менше уваги. Ось результат - вони на першому місці в таблиці, показують непогану гру. АПОЕЛ не вперше грає в Лізі, ми знали про їх сильні якості. Зараз ситуація відкрита: потрібно просто перемагати і набирати очки".

Захисник Бруну АЛВЕШ

"Все було здорово. Ентузіазм гравців, відмінні моменти - думаю, я цю гру запам'ятаю надовго. Ми створили купу небезпечних ситуацій і заслужили перемогу - стільки могли забити! Так що в якомусь сенсі результат не зовсім чесний. Тепер залишається тільки працювати і працювати. На нас чекають два матчі вдома, в яких ми повинні перемагати. Було б чудово з'їздити на останній матч з "Порту" вже як команда, що вийшла з групи.

Моментів, повторюся, було дуже багато - це чудово, справжня Ліга чемпіонів. Але потрібно дивитися і на факти - ми хотіли перемогти, нам ці очки були дуже потрібні, а перемога була б більш справедливим підсумком.

Звичайно, "Шахтар" знав, що "Зеніт" - сильна команда, але вони просто відійшли назад і грали на контратаках. Ми ж контролювали все, що відбувалося, і не вистачило нам зовсім небагато - удачі. Так що тепер потрібно перемагати в двох матчах, що залишилися, щоб просто насолодитися футболом в Порту".

Захисник Ніколас ЛОМБЕРТС

"Я не очікував, що гра піде ось так. Суперник-то - хороша команда. Але ми створили дуже багато моментів, хоча для перемоги їх і не вистачило. Ми заслуговували три очки, але не отримали їх.

Проблеми "Шахтаря"? Ну, це все-таких їхня справа, я ж можу просто повторити, що ми провели хороший матч. Так, два пропущених м'ячі - це забагато, але ми все одно зробили свою роботу непогано.

Почали ми добре: заробили, на мій погляд, чистий пенальті. Звичайно, завжди неприємно, коли команда не реалізує його, але ми створили багато хороших моментів відразу після, які взяв дуже сильний воротар, і вийшло так, як вийшло, - не забили самі і отримали гол у відповідь".

Форвард Данко ЛАЗОВИЧ

"Дуже шкода, що ми не здобули перемогу, тому що ми сильніші за "Шахтар". Ми це показали на футбольному полі. У матчах Ліги чемпіонів, якщо маєш стільки моментів, потрібно забивати більше. На жаль, цього не сталося, тому настрій не найкращий.

Ситуація в групі дуже непроста. Якщо ми виграємо у "Шахтаря", пройти далі буде набагато простіше, якщо програємо - вкрай складно. буде складно, але у нас відмінні шанси. Потрібно показати все, на що здатні".

Півзахисник Сергій СЄМАК

"Хотіли перемогти і ми, і вони. Враховуючи те, що ми відігравалися, результат не найгірший для нас. А за кількістю гольових моментів, по-моєму, ми перевершили суперника.

Атмосфера на "Донбас-Арені"? Підтримка дійсно чудова. Напевно, вона і нам допомагала грати. До речі, чутно було і наших уболівальників. Що особливо допомагало на початку першого тайму, коли ми і створили два-три моменти біля воріт господарів. Думаю, все ж гра вийшла нервовою для обох команд".

Читайте також:

Тренер "Зеніту": ми засмучені результатом матчу з "Шахтарем"

Срна: не очікував, що "Зеніт" такий сильний суперник

Луческу: ми раді одному очку з "Зенітом"

"Шахтар" - "Зеніт" - 2:2. Відеоаналіз матчу

Повʼязані теми:

Наступна публікація