Біль "Ліверпуля", сльози Роналду і Мессі. Футбольний рік у гіфках

Біль "Ліверпуля", сльози Роналду і Мессі. Футбольний рік у гіфках

ТСН Проспорт пропонує пригадати головні футбольні перипетії року, що минає.

2016 рік подарував незабутні футбольні емоції. Вирішальні битви єврокубків, чемпіонат Європи, Копа Америка, Олімпійські ігри… Пригадуємо, як це було.

 

 

У мадридському дербі "Реал" обіграв "Атлетіко" у серії пенальті (5:3). Основний час зустрічі завершився з рахунком 1:1

Серхіо Рамос вивів "Королівський клуб" уперед на 15-й хвилині.

 

На 48-й хвилині Антуан Грізманн пробив у поперечину з 11 метрів.

 

А зрівняв рахунок Яннік Карраско на 79-й.

 

У серії післяматчевих пенальті Хуанфран схибив за рахунку 4:3, а переможний пенальті "Реала" забив Кріштіану Роналду.

 

"Реал" завоював 11-й трофей Ліги чемпіонів.

 

 

 

У Базелі "Севілья" обіграла "Ліверпуль" у божевільному матчі – 3:1.  Українець Євген Коноплянка, який тоді ще грав за іспанський клуб, на полі з'явився лише для святкування перемоги.

Розкішний гол Деніела Старріджа.

 

Кевін Гамейро зрівняв рахунок на початку другого тайму.

 

Дубль Коке приніс "Севільї" рекордну третю поспіль перемогу у Лізі Європи

 

 

 Уболівальник "Ліверпуля", який розплакався після матчу, був у всіх соцмережах.

 

 

 

 

Збірна Португалії вперше у своїй історії виграла чемпіонат Європи. У фіналі португальці перемогли господаря турніру команду Франції з рахунком 1:0. Переможний гол забив Едер на 109-й хвилині.

Першою з турніру вилетіла збірна України. І це все, чим наша команда відзначилася у Франції. Наші не забили жодного гола і не набрали жодного очка.

Збірна України на Євро в одній гіфці.

 

Божевільний сейв Жерома Боатенга у матчі Німеччина - Україна, коли "синьо-жовті" ледь не зрівняли рахунок. А це міг бути наш єдиний гол у Франції...

 

Розривало соцмережі від поведінки керманича збірної Німеччини Йоахіма Льова. Його занюхування перетворилося на купу мемів.

 

 

Одразу видно, хто співає у караоке. Збірна Італії найемоційніше виконувала гімн своєї країни. Це було справді круто та заряджало навіть уболівальників.

 

 

Джердан Шакірі висловив сподівання, що фірма Puma, яка є технічним партнером збірної Швейцарії, не виробляє презервативи. Під час матчу з Францією у гравців рвалися футболки одна за одною. Puma пояснила це тим, що під час виробництва було допущено брак.

 

 

Приз за найсмішніше виконання 11-метрового отримує Сімоне Дзадза. У серії пенальті в матчі 1/4 фіналу Німеччина - Італія нападник "Скуадри Адзурри" своїм розбігом перед ударом розсмішив увесь світ. Ну і не забив, звичайно.

 

Відкриттям Євро-2016 стала збірна Ісландії. Дебютант турніру не лише дійшов до чвертьфіналу, де програв фіналісту - збірній Франції, а й закохав мільйони вболівальників.

 

Ритуал збірної Ісландії з фанатами - це було щось казкове. До речі, ісландці отримали спеціальний приз від УЄФА за фантастичну підтримку команди.

 

Та-та-та-танці! Антуан Грізманн оформив дубль в 1/2 фіналу Німеччина - Франція, вивівши свою команду у фінал Євро. А його святкування голу стало окрасою турніру.

 

Не обійшлося без сліз Кріштіану Роналду у фіналі. Спершу він плакав через травму, яка змусила його залишити поле вже на 25-й хвилині матчу. 

 

Та Роналду знайшов, чим зайнятися. Він активно допомагав тренеру Фернанду Сантушу керувати командою біля брівки.

 

А потім були сльози щастя. "Золотий гол" Едера на 109-й хвилині - і Португалія вперше стала чемпіоном Європи.

 

 

 

 

Збірна Аргентини втретє програла фінал Копа Америка (до цього вона зазнавала фіаско у 2007-му та 2015-му роках).

У фіналі доля знову звела її з командою Чилі. Основний і доданий час завершилися без голів. А у серії післяматчевих пенальті точнішими були чилійці – 4:2.

 

У збірної Аргентини повз ворота пробили Ліонель Мессі та Лукас Білья. У Чилі - Артуро Відаль.

 

Мессі так засмутився результатом, що після матчу заявив про завершення кар'єри у збірній. Але пізніше повернувся до неї.

 

Для чилійців цей титул став другим. У 2015 році вони також обіграли у фіналі аргентинців, і також у серії пенальті.

 

 

Володарем Суперкубка УЄФА-2016 став "Реал". У Тронхеймі команда Зінедіна Зідана перемогла "Севілью" - 3:2. Переможний гол забив "король додаткового часу" Серхіо Рамос на 90+3 хвилині.

Українців цей матч обрадував голом Євгена Коноплянки на 72-й хвилині з пенальті. Цікаво, що рік тому у Суперкубку УЄФА він забив "Барселоні".

 

 

Збірна Бразилії (U-23) стала олімпійським чемпіоном 2016 року. У фіналі господарі Олімпіади перемогли команду Німеччини у серії післяматчевих пенальті - 6:5.

Основний час гри завершився нічиєю 1:1. А у серії пенальті Нільс Петерсен не зміг переграти Вевертона.

 

Вирішальний удар бразильців завдав Неймар.

 

Це перша в історії перемога бразильців в олімпійському турнірі з футболу.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація