Гендиректор "Львова" про відставку Жилмара: не знаємо, чому отримали рішення перед надважливою грою з "Шахтарем"

Гендиректор "Львова" про відставку Жилмара: не знаємо, чому отримали рішення перед надважливою грою з "Шахтарем"

Фото: ФК Львів

Причиною вимоги ФФУ про звільнення бразильця стало те, що в КОНМЕБОЛ та УЄФА відсутня угода про взаємне визнання кваліфікації тренерських дипломів.

У ФК "Львів" прокоментували скандальну ситуацію з відставкою головного тренера команди Жилмара Тадеу да Сілва.

Напередодні клуб отримав листа від ФФУ про неможливість зайняття Жилмаром посади тренера. У листі зазначено, що Жилмару необхідно мати ліцензію PRO.

Генеральний директор Андрій Паньків зазначив, що клуб звертався до ФФУ щодо Жилмара ще у міжсезоння, а відповідь отримав лише після зіграних 4 турів і перед матчем із "Шахтарем".

"Керівництву не зрозуміло, чому відповідні органи не попередили клуб про неможливість працевлаштування Жилмара на посаду головного тренера ще у міжсезоння. ФК "Львів" дотримався усієї необхідної процедури стосовно подання документів тренера до Комітету з атестації футбольних клубів ФФУ та Прем’єр-ліги.

Фактично ми звернулися до ФФУ перед початком сезону із запитом щодо можливості тренера виконувати свої обов’язки. Ми не знаємо, чому відповідь на це питання ми отримали лише зараз. Лише зараз, після чотирьох зіграних матчів і перед надважливою грою з "Шахтарем", нам повідомили таке шокуюче рішення.

Причому, згідно цього листа, документи Жилмара, що підтверджують рівень його тренерського фаху, навіть не можуть бути прийнятими до відома. Тому що в КОНМЕБОЛ та УЄФА відсутня угода про взаємне визнання кваліфікації тренерських дипломів. Також вказується низка інших причин, з якими можна ознайомитися безпосередньо у копії документу, оприлюдненому на офіційному сайті клубу", - сказав Паньків, якого цитує офіційний сайт клубу.

Керівництво клубу в оперативному порядку шукатиме виконувача обов’язків тренера команди.

Зазначимо, що матч "Львів" - "Шахтар" відбудеться у суботу, 18 серпня.

Нагадаємо, Жилмар очолив "Львів" 3 липня. Під його керівництвом команда провела 4 матчі - здобула одну перемогу, одну нічию та двічі програла.

Повʼязані теми:

Наступна публікація