Художник зробив "кривавий "календар Чемпіонату світу з футболу зі злочинами Росії в Україні

Художник зробив "кривавий "календар Чемпіонату світу з футболу зі злочинами Росії в Україні

Фото: Reuters

Ілюстратор показав, скільки українців гинуть щодня після вторгнення Росії у 2014 році.

Український художник та ілюстратор Олексій Пильов створив альтернативний календар Чемпіонату світу з футболу у Росії.

Кожен день турніру він проілюстрував злочинами Росії в Україні від 2014 року.

"Хочете подивитись футбольчик, бо "раз в четыре года играют, не вмешивай политику"? Тоді ось вам альтернативний футбольний календар.

П.С. Я впевнений, що можливі неточності із цифрами, календар створювався на основі інформації з відкритих джерел і не відображає повну кількість жертв у вказаний день", - написав Пильов у Facebook.

Хочете подивитись футбольчик, бо "раз в четыре года играют, не вмешивай политику"? Тоді ось вам альтернативний...

Опубликовано Олексій Пильовым 12 июня 2018 г.

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація