Ігри-2018 в Пхенчхані: що треба знати про "білу" Олімпіаду

Ігри-2018 в Пхенчхані: що треба знати про "білу" Олімпіаду

Фото: Reuters

ТСН Проспорт зібрав головне про XХIІІ зимові Олімпійські Ігри.

XХIІІ зимові Олімпійські ігри відбудуться в місті Пхенчхан (Республіка Південна Корея) з 9 до 25 лютого.

Пхенчхан вже давно готувався стати господарем Ігор, адже двічі був кандидатом на проведення зимової Олімпіади – у 2010 і 2014 роках, проте перемогти вдалося лише з третьої спроби.

УЧАСНИКИ

93 команди будуть представлені принаймні одним спортсменом (92 країни та делегація з Росії під нейтральним прапором).

Одразу 6 країн вперше візьмуть участь в зимових Олімпійських Іграх: Республіка Косово, Малайзія, Нігерія, Сінгапур, Еквадор та Еритрея. Також після перерви знову виступатимуть збірні Болівії, Гани, Кенії, Колумбії, КНДР, Мадагаскару, Пуерто-Рико і ПАР.

Крім того, спортсменам з Північної Кореї буде дозволено перетнути демілітаризовану зону на шляху до Південної Кореї. Північна Корея домовилась з Південною Кореєю надіслати своїх спортсменів для участі в змаганнях. Дві нації будуть йти під одним прапором на церемонії відкриття.

ВИДИ

Спортсмени розіграють 102 комплекти нагород у 15 зимових олімпійських видах спорту. Це найбільша кількість нагород за всю історію зимових Ігор. Це стало можливим завдяки включенню 6 нових дисциплін: біг-ейр у сноубордингу (чоловіки і жінки), мас-старт у ковзанярському спорті (чоловіки і жінки), дабл-мікст у керлінгу і командних змагань в гірськолижному спорті.

Усі види спорту:

Біатлон (11 комплектів медалей)

Бобслей (3)

Гірськолижний спорт (11)

Керлінг (3)

Ковзанярський спорт (14)

Лижне двоборство (3)

Лижні перегони (12)

Санний спорт (4)

Скелетон (2)

Сноубординг (10)

Стрибки з трампліна (4)

Фігурне катання (5)

Фристайл (10)

Хокей (2)

Шорт-трек (8)

ПРОГРАМА

8 лютого, за день до урочистої Церемонії відкриття, відбудуться перші змагання з керлінгу і стрибків на лижах з трампліну.

Церемонія відкриття відбудеться 9 лютого.Перші комплекти медалей розіграють 10 лютого. Останній день змагань і церемонія закриття Ігор-2018 - 25 лютого.

Фото: pyeongchang2018.com

СЕЛИЩЕ

Під час Ігор будуть функціонувати два Олімпійські селища, а після завершення Олімпіади, ці помешкання перетворяться на житло. Причому всі квартири вже продані.

В оргкомітеті розповідають, що селище обладнане різноманітними об'єктами, які допомагатимуть спортсменам: банками, поштовими відділеннями, магазинами, пральнями, салонами краси, фітнес-центрами, а також багатоконфесійними центрами з молитовними кімнатами.

КВИТКИ

Найдешевші квитки на змагання коштують 15 євро, а на церемонію відкриття вартість квитка становить від 168 до 1109 євро.

МЕДАЛІ

В основі дизайну нагород - мотиви національної культури Кореї. Стрічки медалей виготовлені з використанням традиційних тканин і містять написи, виконані шрифтом хангиль (корейська абетка).

На лицьовій стороні медалі – діагональні лінії, які символізують історію Олімпійських ігор і прагнення учасників до перемоги, на зворотній – певна спортивна дисципліна.

Медалі будуть упаковані у вишуканий корпус з дерев’яною обробкою, де своє відображення знайшли елементи корейської архітектури, храмів і будинків в сільській місцевості.

Фото: twitter.com/pyeongchang2018

ЕМБЛЕМА

Емблема Олімпіади-2018 символізує світ, відкритий для всіх. Вона поєднує в собі зображення льоду та снігу, зимових спортивних зірок (спортсменів) та людей з усього світу, які збираються разом у Пхенчхані.

Фото: twitter.com/pyeongchang2018

ТАЛІСМАН

Маскотом Олімпійських ігор стали тигренятко Сухоран і ведмежа Пандабі (в Паралімпіаді). Сухоран є втіленням білого тигра, який довгий час вважався твариною-хранителем Кореї. Слово "Sooho" означає "захист" і символізує захист, який гарантують спортсменам, глядачам і іншим учасникам турніру організатори.

Фото: Reuters

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація