Капітан "Арсеналу" Артета вирішив завершити кар'єру і стати тренером

Капітан "Арсеналу" Артета вирішив завершити кар'єру і стати тренером

Фото: Reuters

Футболіст вважає, що вже не відповідає рівню.

Півзахисник лондонського "Арсеналу" Мікель Артета вирішив завершити футбольну кар'єру.

34-річний іспанець заявив, що не може більше грати на високому рівні і хоче спробувати себе в ролі тренера.

"Дуже важко зупинитися, але я вже дійсно хотів закінчити. Треба було прийняти рішення. Останні кілька місяців я думав про те, що вже недостатньо хороший, щоб представляти "Арсенал" на полі. Потрібно прийняти це. Не хотілося нікого обманювати.

Треба бути чесним з собою. Пройшовши через усі ці травми та інші труднощі, ти розумієш, що вже не відповідаєш рівню. Так що я був розчарований не тренером, а собою.

На мій погляд, щоб грати тут, потрібно бути найкращим у своєму амплуа. Якщо ти втрачаєш це, то не повинен виступати в цьому клубі. Напевно, я навіть занадто довго був тут. В останні місяці я цього не заслуговував", - сказав Артета, якого цитує The Guardian.

Він наголосив, що залишить один відсоток, що ще вийде на поле. Проте, у нього є інші варіанти продовжувати бути пов'язаним з футболом.

"Взагалі, це навіть незвично мати пропозиції такого рівня. Це змусило мене думати, що настав час повісити бутси на цвях. Останні місяці – або навіть рік – я дивився футбол більше не як гравець, а тренер.

Зараз у мене три різні пропозиції. Але, звичайно, враховуючи все, що для мене зробив "Арсенал", він знаходиться в пріоритеті", - додав капітан "канонірів".

Артета виступає за "Арсенал" з 2011 року. У серпні 2014-го він став капітаном команди.

Він захищав кольори молодіжної збірної Іспанії, але в національну не викликався.

Повʼязані теми:

Наступна публікація