Керманич "Олімпіка" про скандально-скасований матч проти "Карпат": просимо зарахувати львів'янам поразку

Керманич "Олімпіка" про скандально-скасований матч проти "Карпат": просимо зарахувати львів'янам поразку

Фото: ФК Олімпік

Головний тренер донеччан вважає, що поєдинок потрібно догравати у цьому році.

Тренер донецького "Олімпіка" Роман Санжар прокоментував рішення дограти гру 18-го туру чемпіонату України проти львівських "Карпат" у 2018 році.

Нагадаємо, що цей поєдинок було зупинено після 1-го тайму через потужний снігопад, який у підсумку й завадив командам продовжити зустріч. Після 45 хвилин протистояння рахунок був нічийним - 1:1.

Спочатку, повідомлялося про те, що гру перенесуть на наступний день (4 грудня), але делегати матчу вирішили взагалі перенести матч на наступний рік, що ніяким чином не входить в плани "Олімпіка", який тепер вважає, що "Карпатам" через неналежну підготовку газону потрібно зарахувати технічну поразку з рахунком 0:3.

"Між клубами Олімпік і Карпати був укладений джентльменський договір, Прем'єр-ліга підтвердила, що догравати матч будемо на наступний день. В очікуванні остаточного рішення ми прочекали в автобусі близько години, після чого вирушили до готелю, готуватися до догравання, яка повинна була відбутися в понеділок. Увечері нам подзвонили і сказали, що матчу не буде. Нібито не буде готове поле і не буде можливості провести матч. Так, поле було б не самим ідеальним, але це був би найправильніший вихід із ситуації.

На поточний момент нам кажуть, що матч може бути перенесений на весну. Але що це буде за матч? Є протокол, футболісти можуть покинути команди, багато що може змінитися. Це буде не один матч, а різні. Я вважаю, що правильним було б дограти поєдинок на наступний день, адже існує європейська практика. Ми навіть розглядаємо варіант догравання в середу, 6 грудня. Але не в лютому.

Наша позиція - ми хотіли зіграти в понеділок, готові зіграти в середу в Києві. Але обов'язково дограти матч в цьому році. Так як нас не підтримують в цьому питанні і пропонують перенести догравання на наступний рік, ми будемо вимагати компенсацію за проживання в готелі та просимо зарахувати футбольному клубу Карпати поразку в цьому матчі", - цитує слова Санжара офіційний сайт "Олімпіка".

Після 17 турів в активі "Карпат" 14 балів та передостання 11 позиція у турнірній таблиці. "Олімпік", у свою чергу, має 25 очок та розташовується на 5 місці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація