"Динамо" може повернутися у Лігу Європи

"Динамо" може повернутися у Лігу Європи

"Динамо" може отримати у Лізі Європи другий шанс / Фото: fcdynamo.kiev.ua

Президент турецького "Бешикташу" хоче зняти свою команду з Ліги Європи. Турків замінить "Динамо".

Київське "Динамо" може повернутися у Лігу Європи і зіграти у 1/16 фіналу. Це станеться у випадку, якщо турецький "Бешикташ" зніметься з турніру.

"Бешикташ" потрапив у 1/16 фіналу як переможець групи Е, в якій третє місце посіло "Динамо". Тож турецьку команду зможе замінити віце-чемпіон України.

Суперником "Бешакташу" у 1/16 фіналу є португальський клуб "Спортинг Брага", який здолав динамівців у чвертьфіналі Ліги Єовропи 2010/11. Матчі згідно розкладу повинні відбутися 14 і 23 лютого.

Чому ж "Бешикташ" може знятися зі змагань? Справа в тому, що президент клубу Їлдирим Демірорен розповів турецьким ЗМІ, що його команда може знятися з турніру, щоб перемогти корупційний скандал, в якому замішані "чорні орли".

"Нам потрібно очистити своє ім'я від того бруду, що на нас виливають. Тільки для цього нам усім слід об'єднатися і разом вирішити цю проблему. Якщо нашим клубам буде необхідно відмовитися від участі в єврокубках заради того, щоб відновити свою репутацію в Європі, то потрібно це зробити. У будь-якому випадку, рішення треба приймати зараз, а вже потім чекати судового вердикту", - заявив Демірорен в інтерв'ю газеті Aksam.

Нагадаємо, що у турецькому футболі прогримів величезний скандал з договірними матчами, підсумком якого стали дискваліфікації "Фенербахче", "Бешикташу" та "Трабзонспора".

Ще в серпні керівництво турецького футболу вирішило, що винних не буде покарано делегуванням у нижчі дивізіони, а вони відбудуться великими штрафами зі зняттям очок. Однак п'ятигодинні дебати, які відбулися 27 січня, призвели до того, що клуби були виключені зі списку учасників чемпіонату.

Повʼязані теми:

Наступна публікація