Коли для цього потрібен лише суперник: ЧС-2018 побив неймовірний антирекорд

Коли для цього потрібен лише суперник: ЧС-2018 побив неймовірний антирекорд

Фото: Reuters

Останній раз таке було у далекому 1998 році.

Чемпіонат світу-2018 вже запам'ятався декількома незвичайними досягненнями та рекордами.

Тим не менш, є в цього Мундіалю й негативна сторона. Світова першість, яка відбувається в Росії, побила рекорд з автоголів, який тримався з 1998 року.

У матчі 3 туру групової стадії між збірними Швейцарії та Коста-Рики голкіпер швейцарців Ян Зоммер забив сьомий гол у свої ворота на ЧС-2018. Він став третім воротарем в історії Чемпіонатів світу, який відзначився автоголом. Випадок стався вже у додатковий до основного тайму час.

Раніше своїми голами змусили радіти суперника Азіз Бухаддуз (збірна Марокко), Огенекаро Етебо (збірна Нігерії), Тіаго Сіонек (збірна Польщі), Ахмед Фатхі (збірна Єгипту), Денис Черишев (збірна Росії) та Ян Зоммер (збірна Швейцарії).

Окрім того, раніше вже призначили рекордну кількість пенальті.

____________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація