Комфортна погода і лижі сестер Семеренко: паралімпійці розкрили "секрети" успішного дня у Пхьончхані

Комфортна погода і лижі сестер Семеренко: паралімпійці розкрили "секрети" успішного дня у Пхьончхані

Актив української збірної поповнився золотом і кількома срібними нагородами.

Золото і два срібла для України були завойовані напередодні українськими паралімпійцями у Пхьончхані протягом 30 хвилин. На змаганнях відзначилися біатлоністи із порушенням зору, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Успіхові спортсменів посприяла погода – після потепління та дощу повернулася зима зі снігом, тож умови були майже ідеальні. "Так, мені дуже комфортно бігти. Ну, перебувати на вулиці – не зовсім. А бігти – так", - зізнався чемпіон Віталій Лук’яненко, який виграв на цій Паралімпіаді вже друге золото і тепер має лише одну мрію: повернутися чимшвидше додому, де за ним скучили дружина і троє дітей. "Особливо молодша. Вчора дзвонив – плаче", - зізнався спортсмен.

Українці знову завоювали престижні нагороди на Паралімпіаді

Українці знову завоювали престижні нагороди на Паралімпіаді

Другим у гонці став ще один українець – Олександр Казік. Для родини незрячого атлета його успіхи – велика радість. "Ніхто не міг подумати, всі були просто в шоці. Випили вдома всю валеріянку", - каже срібний призер змагань, у якого також дві медалі однакового ґатунку. Казік зізнається, що лише тиждень тому повірити б у такий успіх не зміг. "Як відреагував би? Сказав би – ви що, трошки смієтеся з мене? Я сам не очікував, що так буде", - твердить він.

Срібна призерка цього дня Оксана Шишкова радіє не лише черговій медалі, а й лижам, які є в команді українців. Деякі залишилися від олімпійців. "У нас є лижі Олени Підгрушної, Валентини і Віти Семеренко", - каже вона, однак не розкриває, на яких саме добігла до нагороди. Наприкінці змагань вона так само, як і товариші по команді, вже більше думає про дім і рідних людей. Аж надто, що повернення з попередньої Паралімпіади в Сочі для харків’янки ознаменувалося появою валіз у коридорі – її батько вирішив добровольцем іти на війну для захисту України. "Я не знала, вони приховували від мене. Я приїжджаю – сумки зібрані. Тато каже: а що, як підуть на Харків? Я ж маю тебе захистити! Щоби ти могла далі займатися і захищати честь України", - пригадує атлетка.

Вихована таким татом, Шишкова дійсно захищає честь України на найвищому рівні – в її активі вже п’ять медалей корейської Паралімпіади і статус найуспішнішої спортсменки в національній команді.

Кореспондент ТСН Святослав Гринчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація