Крах "Металіста": хто винен у скрутному становищі клубу

Крах "Металіста": хто винен у скрутному становищі клубу

Фото: ultras.org.ua

Яке майбутнє чекає харків'ян, команда не знає.

Стан нинішнього "Металіста" яскраво демонструє його база. В якому вона вигляді перебуває. Раніше таких чагарників ви б тут точно не побачили. Раніше тут все було підстрижено і красиво, йдеться у сюжеті "Профутболу" на каналі 2+2.

На базі не вистачає працівників щоб підтримувати порядок, як в найкращі часи. На активи клубу накладено арешт через борги. Однак, майно арештоване юридично, а не фізично.

Що чекає харківський Металіст наступного сезону

Що чекає харківський Металіст наступного сезону

Олександр Призетко, в.о. головного тренера "Металіста"

"Сезон закінчується і починаються заїзди машин, завантаження, що тягнути тут є, ось ми і вболівальники боїмося, що в один прекрасний день приїдеш сюди через три дні за своєю формою, а тут голо все і босо".

Зупинити розвалення намагаються фанати "Металіста". Вони збираються взяти під контроль майно клубу.

Ігор (Гарік), фанат

"Ми знімали на базі, і зняли деякі ключові моменти. Ми хочемо щоб вони збереглися. З огляду на досвід Бойцана в "Таврії", так там плитку з підлоги здирали і віконні рами виносили. Ми не хочемо, щоб це було тут. Якщо зараз не виходить повернути юридичним шляхом клуб, то потрібно хоча б зберегти те, що є".

За два дні до матчу з "Динамо" фанати "Металіста" їздили до заступника генерального директора Олександра Бойцана. Та поставили ультиматум - за 48 годин звільнитись з "Металіста".

Ігор (Гарік), фанат

"Коли перша людина клубу говорить, що я не знаю куди пішов мільйон, він пішов на якийсь третій рахунок - це відверта нісенітниця. Платіж за трансляції близько мільйона і йому конкретно поставили запитання. Куди пішов мільйон, чому не платилася зарплата, чому не утримують базу належним чином. Він сказав: ми його не отримали, він пішов на якийсь третій рахунок. Ми цих грошей не побачили.

Це було кілька місяців тому. І це нісенітниця, це відверта нісенітниця. Або вони їх вкрали, або вони знають, хто їх вкрав, але їм сказали сидіти і мовчати. Це маячня взагалі.

А потім ми дізнаємося. У розмовах приватних з представниками клубу, що він поїхав Range Rover купив, що він собі там премію мало не півмільйона виписав. Тобто це дичина повна. Він годує сніданками і каже, що не впливає. Або на колишнього тренера перекидає. Або на Курченко, або на Здоніка якого ніхто не знає".

Після розмови з фанатами, Бойцан залишив Харків та не приїхав на гру з "Динамо". Щось коментувати він відмовився, поки Федерація не дасть відповідь щодо апеляції на невидачу атестату.

Олександр Призетко, в.о. головного тренера

"Ми нічого не плануємо, тому що нам ніхто нічого не говорив. І ми можливо з Максимом Сергійовичем (Калиниченко, асистент тренера - ред.) будемо планувати. Але я не знаю, що завтра буде, тому що мені сказали що Бойцан сказав, що Призетка більше не буде працювати в Харкові. Ось.

Стадіон прощався з командою довго, і як у голлівудських фільмах. Фільмах, які часто завершуються хеппі-ендом, тобто позитивно. А не так, як в українському футболі.

Нагадаємо, що власник "Металіста" Сергій Курченко заявив, що нікому не віддасть клуб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація