Кримський клуб "вмирає", не дочекавшись російських грошей

Кримський клуб "вмирає", не дочекавшись російських грошей

"Жемчужина" зникає. / Фото: Facebook/Tanya Zolotorova

"Жемчужина" так і не отримала обіцяної фінансової допомоги від окупантів.

Ялтинську "Жемчужину" розпустили. Таке рішення оприлюднив генеральний директор клубу В'ячеслав Бабей під час загальнокомандної зустрічі.

Бабей розповів футболістам і тренерському штабу про ситуацію у фінансовому питанні, наголосивши, що не може більше фінансувати "Жемчужину" з власних коштів.

Оскільки обіцянки про фінансову допомогу так і залишилися обіцянками, команда не може брати участь у Другій лізі російського чемпіонату.

"Відповідні документи про зняття команди будуть направлені в ПФЛ найближчим часом", - йдеться у заяві на офіційній сторінці клубу в соцмережі.

Команда тренуватиметься в індивідуальному порядку, сподіваючись на позитивне вирішення долі "Жемчужини".

Зазначимо, про можливість зникнення "Жемчужини" Бабей розповів кілька днів тому. Раніше вболівальники клубу писали листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням врятувати клуб.

Однак навіть факт у листі про те, що "Жемчужина" стала першою кримською командою, яка грала цієї весни під прапором Росії" не допоміг отримати необхідну поміч.

Нагадаємо, 12-го серпня трійка кримських клубів (СКЧФ, ТСК, і "Жемчужина") провели матчі у Кубку Росії, після чого Федерація футболу України звернулася до ФІФА і УЄФА з вимогою покарати російську сторону.

А вже 20-го серпня команди розпочали виступи у ПФЛ.

22 серпня УЄФА постановив, що не визнає матчі кримських клубів у чемпіонаті Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація