Кубок чемпіонів УЄФА в Києві зустріли з барабанами і дитячим хором на Хрещатику

Кубок чемпіонів УЄФА в Києві зустріли з барабанами і дитячим хором на Хрещатику

Фото: Reuters

День прибуття трофею до столиці вже став історичним для вітчизняного футболу.

Головні трофеї Ліги Чемпіонів УЄФА привезли до Києва. Уже за місяць із лишком українська столиця вперше в історії прийматиме фінали жіночої та чоловічої ліг, а нині трофеї вже пронесли центральною вулицею міста, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

По Хрещатику два кубки несли під ритми барабанів, а охороняли трофеї, немов VIP-чиновників. Натовп любителів футболу навколо шаленів, бо від самої згадки, які видатні футболісти тримали цей приз у руках може стигнути в жилах кров. "Для мене приїзд кубка – це мов народження дитини", - зізнався один із уболівальників. Для більшості з них сфотографуватися поряд із трофеєм було за щастя, а доторкнутися до нього – спогад на все життя. "Я щасливий", - заявив мер столиці Віталій Кличко і додав, що йому зараз заздрять колеги з решти міст світу.

До Києва привезли кубки Ліги чемпіонів УЄФА

До Києва привезли кубки Ліги чемпіонів УЄФА

Хор маленьких діток співав гімн Ліги чемпіонів. Це було неабияким випробуванням для 8-річних школярів, бо слова його написані французькою, німецькою та англійською мовами. "Майстри, чемпіони, а більше не знаю", - зізнавалися діти стосовно перекладу та розуміння цього твору. Втім, спів хору був бездоганним. Слідом за ним наступила найбільш очікувана частина дійства – можливість сфотографуватися з трофеями.  Сцена й охорона ледь витримували натиск охочих зробити селфі, а черзі довго не було видно краю. Особливо цій нагоді раділи юні шанувальники футболу.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс упевнений, що Київ отримав право на проведення фіналу Ліги чемпіонів винятково після успішного проведення Євро-2012. У травні місто знову прийме десятки тисяч туристів, і це черговий шанс для Києва стати ще привабливішим в очах світу. "Ці два матчі, які пройдуть на стадіоні "Динамо" жіночий фінал, і чоловічий фінал на стадіоні "Олімпійський" – це свідчення великої довіри, перш за все, європейської родини до української спільноти, держави до нашого міста", - зауважив Суркіс.

Уже в неділю трофеї розпочнуть велику подорож Україною та відвідають Маріуполь, Харків, Дніпро, Одесу, Львів тощо. Фінали відбудуться в українській столиці 24 та 26 травня.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація