Ліга націй: що треба знати про новий футбольний супертурнір

Ліга націй: що треба знати про новий футбольний супертурнір

Фото: twitter.com/UEFA

Серед можливих суперників збірної України 7 команд.

Союз європейських футбольних асоціацій офіційно представив остаточну версію правил і регламенту нового футбольного турніру - Ліги націй УЄФА.

Це буде перший турнір для національних команд у форматі ліг, у якому збірні, що представляють всі 55 асоціацій УЄФА, будуть змагатися з рівними за рейтингом суперниками. Турнір покликаний замінити більшість товариських матчів збірних офіційними і дозволить їм грати з рівними за класом командами.

Команди розподілять за чотирма лігами (A, B, C і D) відповідно до їхнього рейтингу на кінець Європейської кваліфікації ЧС-2018. Матчі будуть проводитися вдома і на виїзді у вересні-листопаді 2018 року (кожна збірна проведе чотири або шість ігор залежно від розміру групи).

Переможці чотирьох груп ліги А вийдуть у фінальну стадію, яка пройде в червні 2019 року. Вона буде складатися з півфіналів, матчу за третє місце та фіналу. Переможці груп ліг В, С і D отримають підвищення в класі. Найгірші команди в групах ліг А, В і С вилетять до нижчої ліги.

Таким чином, європейські збірні будуть боротися або за перемогу в Лізі націй, або за вихід в дивізіон вище, або за збереження місця в своєму дивізіоні. Турнір надасть додаткову можливість виходу у фінальну стадію чемпіонату Європи низці національних збірних. Так, чотири учасники Євро-2020 визначаться у стикових турнірах за участю 16 переможців груп Ліги націй УЄФА. Переможці кожного плей-оф отримують путівки на Євро-2020.

Візуальна концепція турніру відображає кольори національних прапорів усіх 55 учасників. Жеребкування групового етапу Ліги націй відбудеться 24 січня 2018 року в Лозанні. Тоді ж представлять трофей турніру. Перший матч нового турніру запланований на 6 вересня 2018 року. Слід зазначити, що збірна України потрапила до Ліги В, де перебуватиме у другому кошику. Серед можливих опонентів: Австрія, Уельс, Словаччина, Північна Ірландія, Данія, Чехія, Туреччина.

Повʼязані теми:

Наступна публікація