Луческу: "Шахтар" хочуть скинути з трону

Луческу: "Шахтар" хочуть скинути з трону

Луческу не може не говорити про суддів / Фото: shakhtar.com

Мірча Луческу висловив припущення, що його команду хочуть скинути з футбольного трону України.

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу поділився думками про майбутній матч з київським "Динамо" у матчі 1/8 фіналу Кубка України і висловив припущення, що його команду хочуть скинути з футбольного трону України.

ДИНАМО - ШАХТАР. Пряма відеотрансляція о 20:15

- Містер, після гри з "Металістом" ви сказали про те, що матчі такого рівня повинні судити іноземні арбітри. Що скажете щодо матчу з "Динамо"?
- Я переглянув ту гру. Зрозуміло, що те, про що я сказав, залишилося в силі. Але після перегляду матчу в мене з'явилося одне питання: якби всі ті ситуації були на користь суперника, якою була б реакція всього українського футболу? Причому я зараз говорю тільки про ті моменти, які відображала телевізійна картинка, враховуючи повтори.

Пенальті, які були на Срні, реакція Тайсона після його удару на брівці, постійні протести Едмара і Шав'єра, які показували арбітру, що потрібно давати картку. Це все карається. За такі моменти нас карають завжди. Та й пенальті у зустрічі з "Зенітом" у наші ворота призначили. Даріо точно так само показав судді, щоб він дав жовту картку, і за це відразу ж був попереджений.

Це такі ситуації, які можна порівняти, але інтерпретація зарубіжних суддів одна, а наших - зовсім інша. Єдине, що мене навіть змушує хоч якось посміхнутися, - це те, що цей суддя чомусь проти нас. Давно не пригадую те, щоб якийсь спірний момент був інтерпретований на нашу користь. Ми припустилися двох великих помилок, коли нам забивали голи. Але знову ж таки був фол Торсільєрі на Ракицькому в випадку з другим голом. Спочатку він "влетів" у Ракицького, сфолив, а потім вже головою забив гол. Суддя був поруч і, напевно, бачив, але ось так інтерпретував.

Напевно, наші перемоги в останні роки стали для когось антипатичними, і інші теж хочуть піднятися на цю вершину, скинувши нас з трону. Останнє - це нормальне явище. Але чемпіонат довгий, і мене радують останні тридцять хвилин, адже за цей час ми могли забити чотири м'ячі. На жаль, останнім часом нас в цьому плані покинула удача. Ми втратили дуже важливі три очки.

Тепер на нас чекає дуже важка гра на Кубок - "Динамо" давно чекає, кілька років, і хоче обіграти нас саме в кубковому матчі. Буду сподіватися, що якісь спірні моменти будуть інтерпретовані і на нашу користь, якщо ж ні, то будемо просто чекати. Важливо, щоб команда зберегла ту зарядженість на перемогу, яка була у останніх тридцяти хвилинах гри з "Металістом".

Можу сказати, що фізично ми виглядали непогано, на відміну від гри з "Зенітом", постійно тиснули, постійно нагнітали. Тоді ж після помилки Чижова команда перестала боротися і грати, а це мене дуже сильно засмутило. У цьому матчі реакція була іншою - позитивною.

- У зв'язку з низкою невдач можна сказати, що зараз у команди криза?
- За результатами можна сказати таке. Хоча до цього ми тільки вигравали. Але в житті команди бувають всякі ситуації. Ми проходимо зараз не через найкращу з них. Зараз стоїть завдання підняти моральний дух всіх гравців, щоб вони не подумали, що існує тільки нефарт, і зовсім по-іншому ставилися до всього.

Нас чекає низка важливих ігор, плюс ми втратили на невизначений термін провідного гравця Фернандіньо. А все почалося, мабуть, з матчу з "Порту", ​​в якому вилучили двох наших центральних захисників. Їх нелегко замінити, та й настрій у Ракицького та Чигринського був не найкращим. Зараз настав момент, коли команда повинна показати характер і довести, що ми сильний колектив, як це і було до недавніх пір.

- Містере, "Динамо" останнім часом показує досить результативну гру, а у "Шахтаря", навпаки, у кожній грі трапляються помилки в обороні. Як нівелювати цей момент?
- Я вже сказав, чому ми пропускаємо голи: нелегко міняти двох важливих гравців, тим більше центральних захисників, і ставити на їхнє місце інших. Не думаю, що до гри з "Зорею" у "Динамо" було більше забитих голів, ніж у нас. У матчі з "Бешикташем" вони забили на 94-й хвилині.

Ми не будемо зараз думати про останній матч "Динамо", який нібито показує, що у них все в порядку в атаці. Це не відповідає істині. Так само і "Металіст" в останніх двох матчах здобув важкі перемоги над "Іллічівцем" і "Чорноморцем". Напевно їм в якійсь мірі пощастило, що Ракицький припустився помилки, хоча повинен був зіграти набагато простіше, а не обігравати суперника.

А якщо взяти співвідношення моментів і контролю м'яча, то ці показники були на нашу користь. Не кажучи вже про те, що відбувається у штрафному майданчику. Ми - команда, яка багато атакує, часто доставляє м'яч у чужий штрафний майданчик, змушує суперника оборонятися практично у своєму штрафному майданчику.

Напевно, і суперники фолять проти нас у власному штрафному майданчику. Але минуло 14 турів, а ми поки не пробили жодного пенальті. (Посміхається) Це дивно для команди, яка найбільше атакує, пробиває по воротах і напевно створює моменти частіше за інших.

Я не скаржуся. Але відбувається те, що відбувається. У кожному разі потрібно щось міняти і йти вперед. Головне, щоб був відповідний рівень гри і наші вболівальники отримували задоволення від наших дій.

- В останніх турах помітно додав В'ячеслав Шевчук. Можлива його поява в складі в матчі з "Динамо"?
- Подивимося, як він буде виглядати. Подумаємо.

- У зв'язку зі щільним графіком чи можна очікувати, що на матч з "Динамо" вийде не основний склад?
- Напевно будуть зміни у складі. У матчах з "Зенітом" і "Металістом" ми не могли міняти гравців. У "Динамо" ж була така можливість, і в останній грі з "Зорею" вони дали відпочити деяким гравцям.

Але у кубковій зустрічі, напевно, втома виконавців не буде виходити на перший план. У гравців буде велике бажання показати всі свої найкращі якості в українському дербі.

Читайте також:

"Динамо" - "Шахтар". Історія протистояння

Михайличенко: у найближчі 5-10 років ми не замінимо всіх іноземців "Динамо"

Кержаков: "Шахтар" не команда, а банда якась

Луческу і Сьомін - про дуель "Динамо" і "Шахтаря"

Повʼязані теми:

Наступна публікація