Магнітики за 125 гривень і мило у формі медалей: туристи розкуповують сувеніри в останній день перед закриттям Олімпіади в Пхьончхані

Магнітики за 125 гривень і мило у формі медалей: туристи розкуповують сувеніри в останній день перед закриттям Олімпіади в Пхьончхані

Фото: ТСН

Ажіотаж у корейських крамницях величезний.

Неділя стане днем останніх стартів і розіграних нагород, а також днем закриття зимових Олімпійських Ігор у Пхьончхані. Для туристів, які приїхали на спортивні видовища, саме час купувати сувеніри на згадку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ознакою наближення фіналу дійства стали довжелезні черги в крамницях. Люди годинами стоять за їжею, квитками, фотографіями чи подарунками. Аби витратити гроші на сувеніри, спершу треба потрапити на територію олімпійського парку, а отже – придбати вхідні квитки. Олімпійський парк є умовною назвою, насправді це простір неподалік спортивних об’єктів. Зайти на цю територію коштує 2000 місцевих вон – приблизно 50 гривень.

Щодня гості Зимових ігор витрачають на сувеніри майже 700 тисяч доларів

Щодня гості Зимових ігор витрачають на сувеніри майже 700 тисяч доларів

Найбільше туристів приїхало із інших міст Кореї. Ще до старту Олімпіади влада Пхьончхана сподівалася, що регіон стане популярним місцем відпочинку для співвітчизників, але й іноземці – до натовпу уже звикли. "Це не проблема, я розумів, що на Олімпіаді буває саме так. Тут аби щось побачити, треба втратити багато часу. Але воно того варте", - каже вболівальник із Фінляндії Юкка Койвиста.

Ціни в місцевих сувенірних крамницях кусючі: магнітики коштують від 125 гривень, м’які іграшки від 250, великі вже 650, але попит є на все. Аби проштовхнутися у натовпі, а потім ще й потрапити до каси – треба витратити не менше години. Придбати можна будь-що: мило у вигляді медалей, теплі навушники, солодку картоплю тощо. На час Олімпіади по всій Кореї з’явилося півсотні сувенірних магазинів, де продають офіційну продукцію. Щодня тільки на подарунки гості Ігор витрачають майже по 700 тисяч американських доларів.

Кореспондент ТСН Святослав Гринчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація