"Манчестер Сіті" – "Динамо". Як створити диво в Англії

"Манчестер Сіті" – "Динамо". Як створити диво в Англії

"Динамо" спробує відігратися у Манчестері після 1:3 вдома. / Фото: Reuters

Усе найцікавіше про завтрашній матч чемпіона України не "Етіхад Стедіум".

Завтра увечері, 15 березня, о 21:45 за київським часом "Динамо" в Англії розпочне свій другий поєдинок 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти "Манчестер Сіті".

ТСН Проспорт нагадує про ключові факти майбутнього протистояння.

"Ман Сіті" та "Динамо" у 2011-му. / Фото: Getty Images

"Динамо" обіграло "Манчестер Сіті" із загальним рахунком 2:1 у 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА-2010/11.

"Сіті" спробує здобути третю поспіль домашню перемогу у Лізі чемпіонів після виграшів у "Севільї" (2:1) та менхенгладбахської "Борусії" (4:2). Обидва рази господарі забивали вирішальні голи в заключні десять хвилин.

"Манчестер Сіті" поступився у всіх трьох двоматчевих протистояннях у Лізі чемпіонів/Кубку чемпіонів – "Фенербахче" (перший раунд у сезоні-1968/69) та двічі "Барселоні" (1/8 фіналу в сезонах 2013/14 та 2014/15).

Без Мораєса, який не полетів до Англії, Буяльський має непогані шанси зіграти на "Етіхаді". / Фото: Reuters

"Сіті" ніколи не втрачав загальну перемогу після виграшу в першому гостьовому матчі. Останній із шести таких випадків стався в 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА сезону 2011/12, коли манчестерці здолали "Порту" (2:1 – на виїзді, 4:0 – удома).

Посівши друге місце у групі G, "Динамо" вийшло до 1/8 фіналу вперше з сезону 1999/00. Тоді в атаці киян грав їхній нинішній головний тренер Сергій Ребров.

Підопічні Реброва вже програвали у цьому сезоні в Англії, поступившись "Челсі" у групі з рахунком 1:2. Але в інших виїзних поєдинках проти "Маккабі" (2:0) та "Порту" (2:0) кияни святкували перемоги.

"Динамо" проти "Челсі" на груповому етапі. / Фото: Reuters

У минулому сезоні "Динамо" теж зустрічалася з командою англійської Прем'єр-ліги та програло на виїзді "Евертону" (1:2) у 1/8 фіналу Ліги Європи. У матчі-відповіді голи Андрія Ярмоленка, Лукаша Теодорчика, Мігеля Велозу, Олега Гусєва та Віторіну Антунеша дозволили йому відігратися - 5:2.

"Динамо" не виграло у англійських клубів жодного з 13 виїзних матчів (В0 Н2 П11).

"Ман Сіті" у нещодавньому фіналі Куба Ліги. / Фото: thisisanfield.com

Пеллегріні перемагав "Динамо" у своїй першій єврокубковій кампанії з "Вільярреалом" – 2:0 за підсумками двох матчів. У 1/16 фіналу Кубка УЄФА-2004/05 іспанці переграли киян на своєму полі з рахунком 2:0, а виїзна зустріч завершилася нульовою нічиєю.

В останніх восьми матчах "Сіті" зазнав чотири поразки. 12 березня манкуніанці на виїзді зіграли по нулях із "Норвічем".

28 лютого "Сіті" здолав "Ліверпуль" по пенальті у фіналі Кубка англійської ліги, завоювавши трофей учетверте в історії. Після нічиєї 1:1 в основний та додатковий час Віллі Кабальєро відбив три одинадцятиметрових удари – 3:1.

Віталій Буяльський, Даніло Сілва, Микита Корзун та Сергій Рибалка будуть дискваліфіковані в разі чергової жовтої картки.

Ярмоленко забиває вже 3 матчі поспіль. / Фото: ФК Динамо Київ

Андрій Ярмоленко, який відновився після травми гомілкостопа, в березні забив по м'ячу в усіх трьох офіційних зустрічах команди: із "Олександрією", "Дніпром" та "Карпатами"

Нагадаємо, у Києві "Динамо" програло англійцям з рахунком 1:3.

Повʼязані теми:

Наступна публікація