Михайличенко призначений спортивним директором "Динамо"

Михайличенко призначений спортивним директором "Динамо"

Олексій Михайличенко / Фото: fcdynamo.kiev.ua

У п'ятницю, 21 жовтня, Олексій Олександрович офіційно приступив до виконання обов'язків спортивного директора "Динамо".

Один з найкращих футболістів "Динамо" 80-х років, тренер "Динамо" і збірної України Олексій Михайличенко приступив до виконання обов'язків спортивного директора "Динамо".

Офіційне представлення Олексія Олександровича на новій посаді відбудеться наступного тижня.

Зазначимо, що ініціатором запрошення Михайличенка виступив керманич "Динамо" Юрій Сьомін. Про це розповів президент "Динамо" Ігор Суркіс.

Нагадаємо, що Михайличенко очолював "Динамо" з 2002 по 2004 роки. Він прийняв цей пост 14 травня, після того, як помер легендарний Валерій Лобановський.

Михайличенко впевнено збирав українські трофеї. А звільнився з посади після першого матчу 3 кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА 2004/2005, який динамівці вдома проти "Трабзонспора" програли з рахунком 1:2.

Тренуючи "Динамо", Михайличенко ні на йоту не відступав від тренувальних принципів, запроваджених Валерієм Лобановським. Те ж саме можна було сказати про тактичну побудову і організацію гри його команди. Тотожною була навіть його поведінка на тренерському містку.

Успіхи в "Динамо" побачили головні органи ФФУ, і за декілька місяців запросили Михайличенка на посаду головного тренера молодіжної збірної України. З "молодіжкою" він виграв срібні медалі Євро-2006.

У січні 2008 року Михайличенка призначено наставником національної збірної України. Тим самим, Олексій став першою людиною, яка працювала в збірній України і як футболіст, і як головний тренер.

У збірній Михайличенко працював до листопада 2009 року. А після поразки від Греції у плей-офф раунді ЧС-2010 Михайличенко пішов зі збірної України.

Читайте також:

Суркіс: з приходом Михайличенка динамівський дух прокинеться

Михайличенко: "Шахтар" виграє Кубок чемпіонів цього року

Алієву пояснять, що журналістів матюкати не можна

Шевченко: не знаю, як можна освистувати "Динамо"

Повʼязані теми:

Наступна публікація