Міністр спорту особисто покликав баскетболіста Леня грати за збірну України

Міністр спорту особисто покликав баскетболіста Леня грати за збірну України

Олексій Лень / Фото: vk.com/alex_len21

Ігор Жданов написав листа українському спортсмену.

Центровому "Фінікса" Олексію Леню надійшла пропозиція розпочати виступи за збірну України.

Лист з цього приводу баскетболістові особисто відправив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

"Твоя майстерність підкорила серця багатьох прихильників баскетболу в Україні. Юні і дорослі гравці, тренери, функціонери слідкують за твоєю грою у найсильнішій лізі світу. Трансляції з-за океану матчів "Фінікса" стають справжнім святом для цінителів баскетболу, які попри пізній час отримують насолоду від твоїх дій на паркеті.

Зокрема, усіх небайдужих захоплює твоя шедевральна, інакше і не назвеш, серія з семи дабл-даблів в останніх матчах НБА. А твій успішний виступ проти "Голден Стейт" (26 очок, 13 підбирань, 3 передачі) зірвав аплодисменти не лише на трибунах "Оракл арени", а й сприяв емоційному піднесенню твоїх українських фанів.

Україна зараз перебуває у центрі уваги усього світу. Політична і економічна ситуація непроста, але люди потребують свята і перемог, і хто, як не спортивні герої, можуть їх здобути.

Сьогодні баскетбольне життя в Україні завдяки увазі міністерства спорту і профільної федерації на підйомі. Держава і ФБУ піклуються про баскетбол. На фінішну пряму виходять чемпіонати у Суперлізі, жіночій лізі, усю Україну охопив регулярний чемпіонат юнацької баскетбольної ліги. Яскравим свідченням позитивних змін на краще є перемога національної жіночої збірної України у кваліфікації ЄвроБаскету-2017 над чинними чемпіонками Європи – збірною Сербії. Невдовзі прийде черга продемонструвати свою міць чоловічій збірній, яка 31 серпня – 17 вересня проведе кваліфікаційний турнір на ЄвроБаскет-2017.

Пропоную тобі розглянути пропозицію виступити за збірну України", - йдеться у листі.

Нагадаємо, від матча до матчу Лень проводить результативні поєдинки, які допомагають його команді набирати очки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація