МОК назвав спекуляцією заборону виконувати гімн Росії на Іграх-2018

МОК назвав спекуляцією заборону виконувати гімн Росії на Іграх-2018

Фото: Reuters

Представники Комітету спростували інформацію ЗМІ.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вважає "передчасною спекуляцією" інформацію про можливу заборону гімну Росії на Олімпійських іграх 2018 року в Південній Кореї.

"Це все передчасні спекуляції до того, як дві комісії МОК не завершили свою роботу, і не були виконані відповідні процедури, на які має право будь-яка людина або організація", - заявив представник МОК.

Зазначимо, про можливу заборону виконувати гімн повідомило видання The New York Times з посиланням на свої джерела.

Нагадаємо, у 2016 році Річард Макларен, який очолював розслідування WADA,  опублікував дві частини доповіді щодо допінгу у спорті.

У них йшлося про те, що тисячі спортсменів були залучені в маніпуляції з допінг-пробами на різних турнірах, в тому числі на Олімпіаді 2014 року в Сочі. Крім того, зазначалося, що Міністра спорту Росії Мутка звинуватили в допінгових махінаціях - до заміни допінг-проб на "чисті" були причетні вищі чиновники Росії.

Хоча жоден із російських спортсменів, чиї імена були у доповідях, не був визнаний винним.

Наразі МОК продовжує власне розслідування на підставі доповіді Макларена. Створено дві комісії, одна з яких досліджує допінг-проби з зимової Олімпіади в Сочі, а інша перевіряє причетність російських чиновників до приховування допінгових порушень спортсменами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація