Найгірші документи і зарплати по 2 тисячі. У ФФУ пояснили, чому не пустили "Десну" в УПЛ

Найгірші документи і зарплати по 2 тисячі. У ФФУ пояснили, чому не пустили "Десну" в УПЛ

Фото: ФК Десна

Замість чернігівського клубу туди вийде "Верес".

Стало відомо, чому чернігівська "Десна" не отримала атестат для участі у Прем'єр-лізі на сезон 2017/18.

Причини такого рішення розповіли в прес-службі ФФУ.

У вищій лізі команду замінить "Верес", який зайняв третє місце за підсумками сезону в Першій лізі.

"ФФУ вже третій рік просить клуб упорядкувати свою діяльність. У 2015-му році весь бюджет клубу склав близько 500 тис. грн, у 2016-му – трохи більше 500 тис. грн. На такі гроші клуб в Прем'єр-лізі функціонувати не може. Ще одна цифра – за весь 2016-й рік сумарні зарплати футболістів склали 100 з гаком тис. грн. В цьому році тричі розглядалася звітність "Десни" на засіданні комітету.

За квітень з Чернігова надали зарплатну відомість футболістів з сумами по 2 400 грн на гравця. Податки на зарплату менше 10 тисяч грн з усього складу. За документами середньостатистичне число співробітників клубу – 7 осіб. Це все люди – менеджмент, футболісти. Серед всіх професійних клубів, які проходили атестацію у "Десни" найгірші документи.

Не можна допустити клуб з річним бюджетом в 20 тис. євро. Федерацію теж щороку перевіряють, і якщо ФФУ не пройде перевірку, можуть бути санкції. Є так званий аудит відповідності", - йдеться в заяві ФФУ.

Також там зазначається, що у "Десни" була можливість довести свою спроможність в Апеляційному комітеті, однак "клуб не надав додаткові аргументи".

Повʼязані теми:

Наступна публікація