Найкращий із найкращих. Які рекорди Роналду перевершив на Євро-2016

Найкращий із найкращих. Які рекорди Роналду перевершив на Євро-2016

Кріштіану Роналду / Фото: Reuters

У Франції футболіст підняв над головою трофей Анрі Делоне на своєму четвертому Євро.

Збірна Португалії виграла Євро-2016, а її лідер Кріштіану Роналду досяг декількох рекордів під час виступів на турнірі.

ТСН Проспорт пропонує вам ознайомитися з ними.

В Парижі 31-річний футболіст підняв над головою трофей Анрі Делоне на своєму четвертому Євро. Дебютним для нього став домашній Євро-2004, де він ще в 19 років заявив про себе на весь голос.

Роналду вийшов у рекордсмени за кількістю зустрічей у фінальній стадії чемпіонату Європи. За підсумками матчу третього туру групового етапу з угорцями (3:3) португалець випередив Едвіна ван дер Сара і Ліліана Тюрама, які були лідерами за цим показником. Після фінального поєдинку з французами в його активі 21 зустріч у фінальних стадіях.

У зустрічі групи F проти Австрії колишній гравець "Спортинга" і "Манчестер Юнайтед" не реалізував пенальті, зате обійшов Луїша Фігу за кількістю матчів за збірну Португалії. До цього моменту на рахунку Роналду 133 поєдинки.

Роналду почав турнір у Франції як один із семи гравців, які забивали на трьох чемпіонатах Європи. Португалець випередив Златана Ібрагімовича і став першим, хто відзначився на чотирьох Євро, нехай для цього і довелося чекати третього туру. Крім того, це єдиний гравець, який забивав по три голи на різних Євро.

Випереджає португалець Ібрагімовича і в суперечці найкращих снайперів в історії європейської першості. Крім дев'яти м'ячів у фінальних стадіях, він забив 20 голів у відбіркових зустрічах, з них п'ять - у кваліфікації Євро-2016.

Повʼязані теми:

Наступна публікація