"Не дивилась, тільки молилась". Рідні паралімпійців розповіли, як переживали за своїх героїв у Ріо

"Не дивилась, тільки молилась". Рідні паралімпійців розповіли, як переживали за своїх героїв у Ріо

Катерина Істоміна / Фото: Reuters

109 рекордів і вперше в історії української паралімпійської збірної - 117 медалей.

Сьогодні до України повертається паралімпійська збірна, яка цьогоріч виборола третє місце. Попри те, що спортсмени прилітають уночі, зустрічати їх готуються сотні українців.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. 19.30.

 

109 рекордів і вперше в історії української паралімпійської збірної - 117 медалей. У маленькому дворі спального району столиці чекають на одну з них. Золото додому привезе українська плавчиня Катерина Істоміна. Коли донька його здобувала, мама Каті сиділа із замруженими очима. 

"Я не дуже бачила, як вона допливла, я тільки побачила, що вона плаче. Я не дивилась, як вона пливла – тільки молилась", - розповіла жінка.

Брат Ігор показує, як однією рукою Катя обганяє китаянку й американку. І як заніміла на трибуні тренер Істоміної. 

"Припливла Катя, а Олена Святославівна сидить і не рухається. А чого вона, думаю, не стрибає.  А потім подивився на себе – а я теж занімів – усе", - поділився він спогадами. 

На сусідній вулиці тим часом розпочинається свято. Родина дзюдоїста Дмитра Солов'я відзначає його срібло. Почали заздалегідь, щоб устигнути до приїзду паралімпійця. Після золотої медалі у Лондоні на дзюдо записались і молодша сестра, і навіть мама спортсмена. 

Займатися дзюдо Дмитро почав у тринадцять років. За два роки став майстром спорту. Найбільше запам'яталась перша - найскромніша - з медалей.  

Родини Соловеїв та Істоміних збираються зустрічати своїх героїв в аеропорту з кульками та плакатами.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Сім'ї українських паралімпійців готуються зустрічати своїх чемпіонів

Сім'ї українських паралімпійців готуються зустрічати своїх чемпіонів

ТСН ініціювала акцію-зустріч паралімпійцівДолучайтеся до нашого заходу в Facebook, запрошуйте друзів, беріть квіти і повітряні кульки. Покажемо, як багато для нас важать перемоги!

Повʼязані теми:

Наступна публікація