Невідомий росіянин замовляв здачу матчу дубля "Металіста"

Невідомий росіянин замовляв здачу матчу дубля "Металіста"

Невідомий росіянин замовляв здачу матчу дубля "Металіста"

У справі щодо матчу "Волинь" - "Металіст" стали відомі нові подробиці.

Таке враження, що уся Європа і увесь світ стежив за матчем дублюючих складів "Волині" і "Металіста", на який було поставлено 117 тисяч доларів, йдеться у сюжеті "Профутболу" на каналі 2+2.

Велика частина цих коштів була поставлена на кількість м'ячів. До середини другого тайму рахунок був 1-1. Закінчили 6-2.

Євген Малик, колишній гравець дублю "Металіста", теж дивився той випуск "Профутболу", у якому розкривалися імена тих, хто здав гру. У тому матчі Малик на поле не виходив - сидів у запасі. Спостерігав, як деякі колеги виконують, як пізніше з'ясувалося, поставлені ним завдання.

Що конкретно зробив Малик, і хто він у цій історії? У 2015 році він запропонував партнерам Даніїлу Соломасі і Роману Ковтку здати за гроші матч. Ті погодилися. Озвучивши пропозицію, Євген фактично став співорганізатором гри з фіксованим результатом. Справжнього замовника злочину поки що шукають. Зі слів Малика - це таємничий росіянин і українець.

"Подзвонила мені ця людина і виходить так, що я організував цю гру. Ну в телефонному режимі. Подзвонила ця людина, запропонувала суму, і що треба зробити. Ну і я потім підійшов до пацанів. Я знав, що у них важка ситуація з грошима. Запропонував таку суму і вони не відмовилися", - згадує Малик.

Він повністю визнав провину і готовий відповідати за законом. Цього і минулого тижня футболіст їздив у суд містечка Покотилівка Харківської області. Але візити не закінчилися вироком. Для судді чистосердечного зізнання і співпраці зі слідством не вистачило. Суддя відфутболила справу назад у Генпрокуратуру на доопрацювання. Відповідно, процес повного викриття і покарання справжніх замовників затягується. А вони могли розповісти багато цікавого.

"Історія ця десь з 2014 року. Приїхала людина з Росії, просто спочатку зустрівся. Поводив ресторанами, дав грошей, подарунки дарував - щоб задурити. Все робив для того, щоб задурити. І після цього почав телефонувати, питати як справи. Звичайні дружні відносини. І після того, як я до нього увійшов в довіру, а він до мене, почав дзвонити мені перед кожною грою і пропонувати якісь суми, що треба зробити певний результат. Він розповідав про себе багато чого, щоб увійти в довіру: де живе, чим займається. Він багато розповідав про своє життя, сам раніше грав в футбол і теж здавав ігри.

Прізвища не називатиму, але після того, як дізналися, що пацани заробили грошей у Луцьку, дехто підходив, кажуть - давай ще гру зробимо. Кажуть, нам гроші потрібні, ми в боргах", - розповів Малик.

Щотижня в Україні відбувається по кілька матчів з такими "симптомами". Минулого тижня на прикладі "Іллічівець" - "Гірник-Спорт" "Профутбол" з'ясував, що Федерація футболу навіть від клубів приховує дані про такі матчі. Настав час вмикатися керівникам клубів - без їхнього прямого втручання футбол не врятувати.

Екс-гравець дублю Металіста зізнався, що підбурював колег зливати матчі

Екс-гравець дублю Металіста зізнався, що підбурював колег зливати матчі

Повʼязані теми:

Наступна публікація