Нульовий результат: Колліна не пояснив, чому українські арбітри не працюють на міжнародному топ-рівні

Нульовий результат: Колліна не пояснив, чому українські арбітри не працюють на міжнародному топ-рівні

Фото: Reuters

Про що куратор арбітражу розповідав журналістам на прес-клубі.

Цілий рік, плюс ще два місяці знадобилося італійському куратору П'єрлуїджі Колліні на відновлення діалогу з українськими журналістами, йдеться у сюжеті "Профутболу" на каналі 2+2.

Ви думаєте він прийшов пояснити фільм "Золотий свисток"? Показані там кричущі порушення регламенту і просто хамську поведінку його протеже Лучіано Лучі? Дзуськи -  у сеньйора Колліни виявилися свої, йому цікаві плани.

Куратору з розгону захотілося відповісти на  нещодавню статтю в інтернеті екс-арбітра ФІФА – Мирослава Ступара. Той наважився поставити під сумнів професійні чесноти куратора. Моноспектакль із довільною назвою: "Ступар, я тебе хочу морально знищити" журналісти мали покірно слухати добрячих півгодини.

Після обов'язкової програми куратор розпочав виконання довільної.

І навіть у традиційному розборі арбітражних дій Колліна знайшов чим здивувати. Найгучніший епізод чемпіонату - "Шахтар" - "Динамо", де арбітр Анатолій Абдула мав ставити одночасно два пенальті у ворота киян, але не поставив. І ось виявляється чому.

"Абдула родом з Харкова. Він проводив цей матч перед тисячами харків'ян. Перед сім'єю, сином на трибунах. Я впевнений, це була мрія Анатолія, відсудити свій найкращий матч в рідному місті. На жаль, він помилився. І важливо зрозуміти, чому він помилився", - сказав Колліна.

Запитання про результат його роботи в Україні куратору вочевидь подобаються не дуже. На запитання, чому за 6 років його роботи в Україні жоден наш арбітр не судив матчі навіть групового турніру Ліги чемпіонів, відповів таке:

"Ці запитання потрібно ставити у Федерацію футболу України. Вони відповідальні за мою роботу тут. Я не можу відповідати, що я зробив тут. Запитайте їх і знайдете відповіді.

Якщо у вас є 10 запитань стосовно оцінки моєї роботи, я впевнений пан Павелко готовий на них вам відповісти".

Згідно підрахунків "Профутболу", Колліна за 6 з гаком років роботи в Україні заробив 4 мільйони євро чистої зарплатні. І ось він, результат роботи - нуль арбітрів, які судили в полі Євро-2012, нуль на чемпіонаті світу-2014 і такий же нуль на Євро-2016.

Італійський найманий працівник українського футболу, раз на рік влаштовує так звані прес-клуби. Де по-хамськи перебиває, "шмагає" журналістів та впевнено їм диктує: що, як і коли, вони мають право в нього запитувати.

У нього вкотре знайшлися так звані "крайні". На початку прес-клубу - Ступар, наприкінці - Павелко. Всім дякую, всі вільні! Чекаємо з нетерпінням на наступну зустріч. На яку, віриться, вже прийде керівництво ФФУ, на яке так вміло киває Колліна. І нам всім врешті-решт пояснять цей нульовий результат роботи італійського куратора для українських арбітрів, на міжнародному футбольному топ-рівні.

Прес-клуб Колліни: про що промовчав перед журналістами куратор арбітражу

Прес-клуб Колліни: про що промовчав перед журналістами куратор арбітражу

Повʼязані теми:

Наступна публікація