Ольборг - Динамо - 3:0. Аналіз матчу від Реброва

Ольборг - Динамо - 3:0. Аналіз матчу від Реброва

Сергій Ребров не задоволений грою в обороні / Фото: dynamo.kiev.ua

Керманич "Динамо" пояснив, чому команда розгромно програла в Ольборзі.

Головний тренер київського "Динамо" Сергій Ребров пояснив причини поразки "Динамо" від "Ольборга" у матчі третього туру Ліги Європи.

- Вся команда зіграла потворно в обороні. Звичайно, дуже прикро і для команди, і для вболівальників програвати в таких матчах, але думаю, що для нас все ще попереду. Вся боротьба попереду, адже у нас ще два матчі в Києві залишилося.

В обороні ж, дійсно, ми потворно зіграли всією командою. Що ж, життя продовжується - потрібно набирати очки в наступних матчах.

- Що з Беланда?
- Коли він йшов з поля, то показав, що потрібна заміна. Мені спочатку навіть здалося, що там якась страшна травма. Але його ми поміняли не через пошкодження, а через те, що потрібно було підсилювати гру в атаці. Для цього і вийшов Теодорчик.

- Прокоментуйте поведінку Беланда, Велозу і Ленса в цьому матчі. Марокканець і голландець довго покидали поле, а португалець втратив м'яч на чужій половині поля і дивився, як гравець датчан виходить практично один на один.
- Що я тут можу коментувати? Обов'язково поговоримо з ними і запитаємо, чому так було. Зараз же я нічого сказати не можу. Це завжди так: якщо в команді все добре, то і всі задоволені, а як з'являються проблеми, то в таких моментах і перевіряється команда. Сподіваюся, ми витримаємо цей іспит і будемо йти далі.

- Прокоментуйте заміни.
- Звичайно, логічно було випустити другого нападника, тому й вийшов Теодорчик. Ми намагалися посилити атаку, але з цього нічого не вийшло. Ленс був бляклою тінню самого себе з попередніх поєдинків, хоча ми і сподівалися на його швидкість в другому таймі. Він її і показував моментами, але їх було недостатньо, щоб розкрити оборону данців.

Що стосується виходу Велозу, то ми намагалися випустити креативного гравця, так як нам потрібно було атакувати. Я сподівався на нього, адже у нього хороший перший пас. Я зараз не хочу когось звинувачувати, адже програла вся команда. Вона огидно зіграла в обороні, а в атаці, особливо в другому таймі, не було свіжості. Є проблеми, які ми будемо вирішувати і йти далі.

- Фахівці кажуть, що іноді навіть корисно програвати, щоб потім зробити якісь висновки.
- Я про це і говорю. Напевно, після тієї нічиєї з "Олімпіком" в Києві всі сказали, що команди у нас немає, але я радий, що хлопці після цієї гри зібралися і хороший футбол показували. Зараз такий струс іноді потрібний для футболістів, щоб вони зрозуміли, що ми все ж перебуваємо ще на якомусь шляху, а не вже чогось досягли. Ми про це говорили, та я й сам це прекрасно розумію. Сподіваюся, це струс буде корисним і для мене, і для всієї команди.

- Ви Бурду не змінювали через те, що були футболісти, які, на Ваш погляд, грали гірше або просто не хотіли ламати долю молодому хлопцю, який міг якось не так сприйняти заміну?
- У нас немає зараз лівого захисника, та ще такого, який був би нам потрібен. Женя отримав травму і повноцінно замінити його ми не можемо. Я вважаю, що Бурда віддав всі сили в боротьбі. Він - молодий хлопець, у якого є майбутнє. В матчах з "Шахтарем", "Стяуа" і тут перевірявся його характер. Але, повторюся: всі в обороні погано зіграли. Будь у мене хороший креативний гравець на лівому фланзі, то я б його випустив.

- Ви сказали, що команді не вистачало свіжості у другому таймі. Може, причина в функціональної готовності гравців через той графік, що зараз на них звалився? Чи є у Вас якісь методи уникнути цього напередодні матчу з "Дніпром", якщо команда дійсно потрапила в таку яму?
- Ми грали з хорошою, добротною командою, яка знала про те, як виходити в атаку і грати в обороні. Їх футболісти показали дуже сильну гру, адже у них була хороша мотивація, чого, на жаль, не було в наших очах. "Ольборг" зіграв дуже компактно, не дав нам нічого створити в атаці, і це - їхня заслуга.

А графік... Всі команди в такому графіку грають, і я не бачив, щоб футболісти були перевантажені.

- Чим Ви керувалися, коли вирішили поставити Бурду на лівий фланг захисту? У матчі з "Говерлою" там грав Велозу.
- Він краще за Велозу грає в обороні. Мігел - креативний футболіст, який може придумати щось в атаці. Ми ж грали у виїзному матчі, була важлива хороша оборона. Вважаю, Микита зробив все, що було в його силах - старався, боровся і справлявся.

Ребров: "Динамо" зіграло огидно в обороні

Ребров: "Динамо" зіграло огидно в обороні

Повʼязані теми:

Наступна публікація