Олімпіада-2018 завершилась. Україна здобула "золото", але зганьбилась скандалом і поганим інвентарем

Олімпіада-2018 завершилась. Україна здобула "золото", але зганьбилась скандалом і поганим інвентарем

Фото: Reuters

У березні в Південній Кореї стартує паралімпіада.

Українська олімпійська збірна завершила Ігри у Південній Кореї однією золотою медаллю і двома скандалами.

Дивовижний стрибок фрістайліста Олександра Абраменка приніс Україні першу в нашій історії золоту чоловічу медаль. Його політ навіть потрапив на обкладинки провідних світових видань.

Проте 17 змагальних днів в цілому для України - радше привід для роздумів, аніж для гордості, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Прапор України на параді спортсменів виносив Абраменко.

Три тисячі атлетів зібралися на стадіоні в Пхьончхані. На розігріві шоу співали корейські рокери та танцювали дівчата в традиційних вбраннях. Між іншим, батьки будуть здивовані, коли дізнаються, що корейська поп-музика давно вже захопила українських підлітків. Та нових трендів із Кореї вистачає. Технологічний рекорд поставив символ Зимової Олімпіади – білий тигр, намальований дронами. Також була світлова черепаха з лазерів та ліхтариків.

"Спочатку навіть намагався всіх лайкати, відповідати деяким, але зрозумів, що це просто безглуздо. Я витрачу купу часу, а потім просто зроблю пост", - розповів олімпійський чемпіон Абраменко.

На честь українки Альони Савченко лунав гімн Німеччини. За цю країну фігуристка з Обухова, яка говорить уже з відчутним акцентом, виступає з 2005 року. За її словами, вона змінила громадянство в пошуках гідних умов для тренувань. "Дякую всім за ваші смс, хвилювання. У нас українська душа. Вона – найсильніша. Тому я дуже пишаюсь, що я з України", додала Савченко.

Справжнім розчаруванням став виступ українських біатлоністок. Вони вибороли 11 місце в естафеті і спричинили скандал, коли зірку команди Валентину Семеренко тренери не поставили на старт. Вона ж образи не стримала і приголомшила Facebook: "У нас не команда, а лайно. Прикро і боляче, як розбивають твою мрію, твою роботу".

Тепер після Олімпіади біатлонній команді дістається море критики від уболівальників. "Ми, що спеціально виходимо на старт і не боремося? Нам приємно займати останні місця? Просто образливо за людей, які нас поливають брудом, але ж ми не п’ємо пиво, не лежимо на дивані", - сказала біатлоністка Віта Семеренко.

Витягти на поверхню ще один скандал спробував український санкар Андрій Мандзій. Після виступу в Пхьончхані він виклав у мережу фото, як самостійно збирає свій інвентар. Допис привернув увагу навіть міністра спорту України, який пообіцяв розшукати зникле знаряддя. Нібито спеціально куплені сани коштували державі від 60 до 80 тисяч доларів.

Не піддалась Олімпіада росіянам. Без допінгу нічого в росіян не вийшло. Колись потужна збірна залишилася без будь-яких розпізнавальних знаків та без місця в першій десятці. Після цього двох російських атлетів у Пхьончхані спіймали на заборонених препаратах.

Об’єднана жіноча збірна Кореї з хокею програла усі матчі, проте стала спортивною сенсацією, адже вболівала за дівчат на трибуні сестра Кім Чен Ина. Найвпливовіша жінка Північної Кореї Кім Йо Чжон перша з династії Кімів, яка перейшла кордон між країнами, що воюють. Вона прилетіла до Пхьончхана із прозорим натяком – дружити. Проте вже на церемонії закриття впливову кореянку замінили на не менш поважну американку. Іванка Трамп на трибуні сиділа разом із президентом Південної Кореї. 

Білий тигр Сухоран - талісман Олімпійських ігор - передав естафету Бурому ведмедю Бандабі - символу паралімпіади, яка знову поверне до міста спортивні баталії вже 9 березня. Привіт олімпійському Пекіну, який прийме Олімпіаду через чотири роки, зі стадіону передали панди та дракони. Корейці завершили змагальний сезон виставою про надію людства. Гігантський годинник рахував час до майбутніх спортивних змагань. Чи буде в них місце для української збірної - треба вирішувати вже зараз. 

Святослав Гринчук

Медаль і два скандали: чим запам'яталась для України Зимова Олімпіада-2018

Медаль і два скандали: чим запам'яталась для України Зимова Олімпіада-2018

Повʼязані теми:

Наступна публікація