Поліція не очікує проблем від матчу Україна – Німеччина

Поліція не очікує проблем від матчу Україна – Німеччина

Фото: Reuters

Перші дні Євро-2016 минули не без ексцесів, але в цілому добре.

У Франції стартував чемпіонат Європи з футболу. Перші ж дні турніру подарували глядачам усе, за що вони так полюбляють цю гру – інтригу на полі і пристрасті за його межами, не минулося і без традиційного з'ясування стосунків між фанатами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Турнір відкрили успішно, безпечно і красиво. Попри всі побоювання, вболівальники таки поїхали і на стадіон, і на фан-зони – попри погрози терористів та надзвичайний стан у країні.

Вони нормально дісталися місця призначення незважаючи на страйк залізничників, а щоби незібране сміття через страйк сміттярів не так муляло око, місто найняло приватні фірми.

90 тисяч людей на стадіоні та 80 тисяч відвідувачів фан-зони проходили декілька кордонів перевірки. Однак люди кажуть, що навпаки – так почуваються безпечніше.

"Нам не страшно, ми нормально почуваємося і у фан-зоні, і взагалі у Франції", - зізнаються іноземні вболівальники.

Євро-2016 відкрили успішно, безпечно і красиво

Євро-2016 відкрили успішно, безпечно і красиво

Клопоту поліцейським завдали особливо завзяті вболівальники. Деякі фанати так тішилися виграшем збірної Франції у збірної Румунії, що вискакували на проїжджу частину і блокували автівки, кидаючись на них, лягаючи на капот і закриваючи лобове скло прапорами.

Сутички вчора сталися в Марселі. Там "відзначилися" росіяни.

Україна ж готується грати проти збірної Німеччини в місті Лілль. У місті очікують 9 тисяч німецьких фанатів з квитками на матч, однак через географічну близькість буде багато німців просто в місті і на фан-зонах. Кількість українських фанатів спрогнозувати важко, однак все має бути спокійно.

"До гри проти України ми взагалі не очікуємо жодних проблем з німецькими фанами. Раніше з українськими фанатами майже ніколи не траплялося ексцесів та бійок. Тому ми очікуємо на гарну гру без сутичок", - зізнався німецький поліцейський Томас Кьонен.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація