Президент Прем'єр-ліги Генінсон: за два дні до старту чемпіонату два клуби хотіли зніматися

Президент Прем'єр-ліги Генінсон: за два дні до старту чемпіонату два клуби хотіли зніматися

Президент Прем'єр-ліги Генінсон: за два дні до старту чемпіонату два клуби хотіли зніматися

Фото: dynamo.kiev.ua

У майбутньому також розглядається повернення до 16 клубів.

Президент Української Прем'єр-ліги Володимир Генінсон розповів про створення єдиного телепулу, а також про подальший можливий формат чемпіонату.

Окрім того, він зауважив і на тому, що два клуби УПЛ серйозно були налаштовані знятися з турніру.

"Єдиний пул повинен був відбутися. Два телеканали дійшли згоди і прописали проект, як поділити трансляції всієї УПЛ. Була готова сітка трансляцій, в якій матчі не накладалися один на інший. Сітка була розбита на 4 дні - з п'ятниці по понеділок. Сума цієї пропозиції в півтора рази перевищувала заробіток клубів в попередньому сезоні.

Чому не вийшло? Деякі топ-клуби ліги були не дуже зацікавлені, щоб пул відбувся. У цій історії багато політики.

Загальна сума єдиного пулу УПЛ була 6 мільйонів доларів. Правильний спонсорський пакет, плюс робота з телебаченням, дозволили б збільшити заробіток до 10 мільйонів. Що стосується розвитку змагань, в перспективі ми хочемо вийти на оптимальний формат з 16 клубами. Але станеться це тоді, коли клуби фінансово і інфраструктурно будуть готові до УПЛ. Розширення не до 14, а до 16, а, може, навіть і 18 клубів. У нас велика країна, є куди рости. 

За два дні до старту нинішнього чемпіонату два клуби хотіли зніматися. Я не готовий їх назвати. Ми могли стартувати з 10 командами. Це була реальна загроза", - цитує слова Генінсона ua.tribuna.com.

Нагадаємо, що зараз у чемпіонаті виступає 12 клубів, які після першої частини чемпіонату будуть розподілені на дві шістки. Перша буде змагатися за чемпіонство та єврокубки, а інша - за збереження прописки в УПЛ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація