"Реал" vs Іспанія: наслідки відставки тренера збірної, який наступного дня очолив мадридців

"Реал" vs Іспанія: наслідки відставки тренера збірної, який наступного дня очолив мадридців

Фото: twitter.com/realmadrid

Усе від нещадної критики до можливої бійки.

14 червня 2018 року мадридський "Реал" офіційно представив нового головного тренера.

Усе б нічого, проте ще вранці 13 червня Хуан Лопетегі прокидався керманичем збірної Іспанії, який мав би виводити "Фурію Роху" на центральний поєдинок 1 туру ЧС-2018 проти збірної Португалії.

Рішення звільнити Лопетегі з посади іспанської команди пов'язане з тим, що він вів переговори з "вершковими" без згоди Федерації футболу Іспанії. На місце Лопетегі ФФІ запросила легендарного у минулому футболіста саме "Реала". А чи справді призначення Фернандо Йерро позитивно позначиться на настрої гравців національної команди під час Мундіалю.

Прийнамні мінімум троє людей у світі футболу не зовсім погоджуються з тим, що Лопетегі повинен був очолювати мадридців напередодні світової першості.

"Коли справа стосується роботи в клубі і на посаді спортивного директора, то Рубіалес (президент ФФІ) - просто ідіот. Він новачок з диктаторськими замашками. Коли він тільки прийшов на роботу в федерацію, то став всюди розставляти своїх людей і для того, щоб гарантувати їм місця, звільнив масу людей, які працювали там багато років", - саме так прокоментував звільнення Лопетегі екс-тренер збірної Іспанії Хав'єр Клементе.

А ось видання Mundo Deportivo взагалі вважає, що капітан "Фурії Рохи" Серхіо Рамос мало не побився з президентом Федерації футболу Іспанії Луїсом Рубіалесом, коли дізнався, що Лопетегі звільняють.

Рамос був одним з тих, хто хотів, аби Хулен залишився зі збірною під час ЧС-2018.

"Таке відчуття, що ми начебто на похоронах, але насправді ми на чемпіонаті світу - це прекрасна подія. Нам потрібно якомога швидше рухатися вперед. Хулен Лопетегі був частиною нашої команди, він допоміг нам пройти кваліфікацію. Але я думаю, що збірна Іспанії важливіше особистих інтересів. Я як капітан був проінформований про цю ситуацію, але рішення ухвалюють зовсім інші люди", - саме так Рамос прокоментував несподівану відставку тренера.

Президент "Реала" Флорентіно Перес також вважає, що ФФІ несправедливо поступила з Лопетегі. Він вважає, що керманич повинен був відпрацювати з Іспанією Мундіаль.

"Ми хотіли, щоб це сталося після чемпіонату світу, який став би новим тріумфом для Іспанії. Однак через певні обставини змушені бути тут сьогодні.

"Реал" і Хулен Лопетегі дотримувалися всіх положень контракту. Переговори були зразком прозорості. Ми ставимося з повагою до справ один одного, і ця угода повинна була набути чинності після чемпіонату світу. Немає жодних підстав вважати робочу угоду після чемпіонату світу не лояльним вчинком.

Я повідомив президенту Федерації про нашу угоду. Це здавалося нормальним, але перетворилося в нерозуміння і несправедливе рішення. Є люди, які тільки шукають привід кинути тінь на "Реал" Мадрид навіть не зважаючи на те, що клуб переживає один з найкращих періодів своєї історії. Ми не розуміємо, як ця угода може вплинути на гравців - вона анітрохи не впливає на їхню гру. Немає жодного виправдання тому, що Хулена не буде завтра на грі зі збірною", - цитує слова Переса Marca.

Чи можна вважати відставку Лопетегі, як можливий початок війни між "Реалом" та ФФІ. Усе покаже час.

Нагадаємо. що збірна Іспанії проведе дебютний матч на Мундіалі 15 червня. Гра з Португалією розпочнеться о 21:00 за київським часом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація