Роналду та Зідан встановили рекорди у Лізі чемпіонів

Роналду та Зідан встановили рекорди у Лізі чемпіонів

Фото: Reuters

Усього Кріштіану встановив цілих вісім рекордів.

Нападник мадридського "Реала" Кріштіану Роналду продовжує дивувати світ своєю грою.

Після фінальної гри Ліги чемпіонів з англійським "Ліверпулем", португалець встановив декілька цікавих та водночас дуже неймовірних рекордів у найпрестижнішому клубному турнірі Європи.

Роналду став першим футболістом в історії, який зумів здобути п'ять перемог у цьому турнірі. Окрім того, він є найкращим бомбардиром єврокубків - на його рахунку 123 забиті голи.

Також Роналду є найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів - 120 голів. Кріштіану також належить рекорд найбільшої кількості голів в одному розіграші Ліги чемпіонів - 17 (це було у сезоні 2013/14).

Він є єдиним, хто зумів відзначитися у трьох фіналах цього турніру. Роналду також є єдиним, хто забивав в усіх шести зустрічах групової стадії. Кріштіану - єдиний гравець, який зміг забити в 11 поєдинках поспіль Ліги чемпіонів.

Кріштіану - єдиний, хто забив у Лізі чемпіонів 10 голів одному клубу ("Ювентус"). Також він є найкращим бомбардиром "Реала" в історії - на рахунку португальця 450 голів. Цікаве й те, що без рекорду не залишився й головний тренер "вершкових" Зінедін Зідан - французький фахівець став першим керманичем, який виграв Лігу чемпіонів тричі поспіль.

Повʼязані теми:

Наступна публікація