Росія втратила ще одне змагання у зимових видах спорту

Росія втратила ще одне змагання у зимових видах спорту

Фото: Getty Images

6 російських лижників отримали тимчасову дискваліфікацію.

Міжнародна федерація лижного спорту (FIS) оголосила рішення, пов'язані з допінговим скандалом у Росії.

FIS відсторонила від міжнародних змагань 6 членів російської збірної з лижних гонок на період розслідування.

Також повідомляється, що Федерація лижних гонок Росії відмовилася від проведення фіналу Кубка світу в Тюмені, який мав відбутися 16-19 березня 2017 року.

Росія вже втратила право проведення чемпіонату світу з бобслею в 2017 році в Сочі, етапу Кубка світу з біатлону в Тюмені і етапу Кубка світу з ковзанярського спорту в Челябінську.

9 грудня 2016 року WADA опублікувала другу частину доповіді спеціального слідчого Річарда Макларена про застосування та приховуванні допінгу російськими спортсменами на Іграх у Сочі.

За новими даними понад тисячу російських спортсменів у 30 видах спорту, так чи інакше пов'язані з вживанням допінгу або приховуванням позитивних проб.

Ознаки підміни проб знайдені у 12 російських спортсменів, які завоювали медалі на Іграх у Сочі в 2014 році. В тому числі у двох атлетів, які виграли чотири золоті медалі.

В Сочі-2014 Росія виграла медальний залік, завоювавши 13 золотих, 11 срібних і 9 бронзових нагород.

Нагадаємо, 18 липня 2016 року WADA опублікувало доповідь, у якій йдеться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

Також участь у заміні проби російських спортсменів на "чисті" брали співробітники ФСБ. 

МОК вирішив не дискваліфіковувати всю збірну Росії на Олімпійських іграх у Ріо, а надав такі повноваження федераціям, які вирішували, кого зі спортсменів допускати.

Тим часом паралімпійська команда Росії була усунена від участі у Іграх-2016.

Повʼязані теми:

Наступна публікація