Росії загрожують санкції від ФІФА і УЄФА через допінговий скандал

Росії загрожують санкції від ФІФА і УЄФА через допінговий скандал

Фото: Reuters

Джанні Інфантіно заявив, що організації приймуть відповідні заходи.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) готова застосувати санкції проти Росії, якщо буде доведено, що випадки вживання допінгу у футболі справді були приховані. Про це заявив президент ФІФА Джанні Інфантіно.

Однак, це не буде стосуватися чемпіонат світу 2018 року.

"Якщо випадки вживання допінгу у футболі дійсно були приховані, і це буде доведено, ФІФА та УЄФА приймуть відповідні заходи і застосують санкції. Я думаю, не варто об'єднувати проблему допінгу і питання організації чемпіонату світу-2018", - наголосив бос ФІФА, якого цитує Daily Mail.

Він додав, що перевіркою спортсменів на ЧС-2018 буде займатися ФІФА.

"Лабораторії, швидше за все, будуть розміщені в Швейцарії. І ми можемо гарантувати, що на ЧС-2018 все буде прозоро", - зазначив Інфантіно.

Нагадаємо, що в скандальній доповіді Річарда Макларена про допінг в Росії йдеться про п'ять підозрілих зразків російських футболістів з національних команд U-17 і U-21 у 2013 і 2014 роках.

Президент Російського футбольного союзу (РФС) Віталій Мутко, який обіймав посаду міністра спорту РФ до 16 жовтня 2016 року, звинувачений у приховуванні випадків допінгу в російській лізі.

Комітет з етики ФІФА розгляне доповідь Макларена і роль Мутка, який при цьому засідає в правлячій раді ФІФА.

Зазначимо, що після допінгового скандалу Мутко отримав підвищення - посаду заступника голови уряду РФ з питань спорту.

Нагадаємо, якщо збірна України візьме путівку на ЧС-2018, рішення про поїздку в Росію буде приймати Виконком Федерації футболу України (ФФУ).

Повʼязані теми:

Наступна публікація