Російські хакери атакували комп'ютерну мережу Олімпіади - The Washington Post  

Російські хакери атакували комп'ютерну мережу Олімпіади - The Washington Post  

Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Церемонія відкриття Олімпійських ігор 2016 року. / Фото: Reuters

Кіберзлочинці нібито хотіли помсти.

Російські хакери зламали кілька сотень комп'ютерів, які використовувалися на відкритті зимової Олімпіади 2018 року в Південній Кореї. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела в американській розвідці.

Хакерську атаку замаскували таким чином, аби її організатором вважали Північну Корею, йдеться у тексті. Мотивом атаки співрозмовники журналістів назвали помсту за рішення Міжнародного олімпійського комітету, який усунув національну збірну Росії від участі в Олімпійських іграх.

Через дії кіберзлочинців стався масовий збій у роботі комп'ютерів. Проблеми з роботою техніки внаслідок кібератаки підтвердили організатори Олімпіади. Утім, хто саме її влаштував, не уточнювалося.

Сайт Олімпіади на певний час виявився не доступним і багато глядачів не змогли роздрукувати свої квитки, тому  на відкритті було багато пустих місць.

Нагадаємо, 9 лютого у Пхенчхані (Південна Корея)  офіційно відкрито зимові Олімпійські ігри 2018 року.  Церемонія відкриття відбулася на тимчасовому Олімпійському стадіоні. Раніше організатори повідомляли про кібератаку незадовго до відкриття, однак тоді вказувалося, що вона не вплинула на церемонію та змагання. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація