Щонайменше 50 футбольних клубів України підозрюються у договірних матчах – Нацполіція

Щонайменше 50 футбольних клубів України підозрюються у договірних матчах – Нацполіція

Фото: 1927.kiev.ua

Вперше в Україні до відповідальності будуть притягнуті не лише гравці, а й організатори "договірняків".

Щонайменше 50 футбольних клубів України підозрюються у договірних матчах. Про це розповів голова Національної поліції України Сергій Князєв під час брифінгу щодо проведення Нацполіцією масштабної спецоперації щодо договірних матчів в Україні.

"Спецоперація тривала більше року. Були встановлені особи, причетні до організації договірних матчів. Починаючи з вищих дивізіонів Прем’єр-ліги і до юніорських команд.

За нашою інформацією, таких договірних футбольних матчів щонайменше 50, а може більше, в незаконних домовленостях брали участь понад 3 десятків клубів, функціонерів клубів.

Організатори підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 4 статті 368/3, частини 1 статті 369/3 Кримінального кодексу України.

Це перший випадок в Україні, коли до відповідальності будуть притягнуті не лише гравці, а й організатори, функціонери системи", - розповів Князєв.

Нагадаємо, 22 травня правоохоронні органи провели понад 50 обшуків в 9 областях України. Підозрюються як тренери так і футбольні арбітри.

Повʼязані теми:

Наступна публікація