Сестри Музичук пояснили своє скандальне рішення поїхати на Чемпіонат світу до Росії

Сестри Музичук пояснили своє скандальне рішення поїхати на Чемпіонат світу до Росії

Фото - facebook.com/anna.muzychuk.9

Дівчата кажуть, що втратять свої титули.

Найвідоміші вітчизняні шахістки сестри Марія та Анна Музичук раніше шокували звісткою, що збираються на Чемпіонат світу до Росії. Дівчата ексклюзивно для ТСН прокоментували своє рішення.

Анна та Марія саме повернулися з шахової олімпіади в Грузії, де українська команда виграла "срібло".

Зараз, кажуть, наполегливо готуються до світової першості. Рішення про участь у Чемпіонаті на території країни-агресорки, запевняють, далося їм непросто. Але вважають, що пропустити змагання не можуть, бо втратять титули.

Ситуацію напружує ще й те, що торік Анна відмовилася від участі в світовій першості з бліцу й швидких шахів у Саудівській Аравії через обов'язкову вимогу носити там довгу арабську сукню. Як сама заявляла, не хотіла почуватися людиною другого ґатунку – і при цьому втратила два титули.

"Сам факт, що перебуваєш в Росії, плюс це чемпіонат світу, я думаю психологічно це може трохи тиснути. Я виграла в 2015 році в Сочі, сподіваюся що цього року добре зіграю, ми будемо готуватися до цих змагань", - сказала Марія.

"Ми всі звичайно розуміємо, що країни воюють і це явно не дуже добре, але ми спортсмени ніяк не можемо повпливати на вибір місця проведення змагань", - додала Анна.

Нагадаємо, у соцмережах затролили логотип Чемпіонату світу з шахів у Росії .

Сестри Музичук можуть втратити титули, якщо не поїдуть на чемпіонат до РФ

Сестри Музичук можуть втратити титули, якщо не поїдуть на чемпіонат до РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація