"Шахтар" здійснив найдорожчий продаж в історії

"Шахтар" здійснив найдорожчий продаж в історії

Фото: ФК Шахтар

Донеччани заробили 60 мільйонів євро.

Донецький "Шахтар" встановив трансферний рекорд у своїй історії, а також в історії українського футболу.

"Гірники" завдяки продажу Фреда у англійський "Манчестер Юнайтед" здійснили найдорожчий продаж за свою 82-річну історію. За цей перехід донеччани отримали 60 мільйонів євро.

Минулий рекорд також належить "Шахтарю" - взимку 2016 року вони продали Алекса Тейшейру до китайського "Тсянзу Сунін" за 50 мільйонів євро. Раніше "гірники" заробляли непогані гроші й на трансферах Фернандіньо ("Манчестер Сіті") - 40 мільйонів євро, Вілліана ("Анжі") - 35 та Дугласа Кости ("Баварія" Мюнхен") - 30.

Нагадаємо, що минулого сезону Фред провів 37 матчів у складі "гірників", в яких забив 4 м'ячі і зробив 6 асистів. Бразилець виступав за "Шахтар" з 2013 року.

Ось, як цей трансфер прокоментував генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

"Клуб погодив перехід Фреда в "Манчестер Юнайтед". Згідно з домовленістю ми не можемо розкрити фінансові умови. Але можу сказати одне - ми повністю задоволені умовами угоди.

Дякую Фреду за роки проведені в "Шахтарі", за трофеї і титули, які він допоміг виграти клубу. Він показав себе справжнім професіоналом і відмінною людиною. Сьогодні ми всі повинні бути раді тому, що клуб і український футбол виховали ще одного гравця світового рівня", - написав Палкін на своїй сторінці у Facebook.

Повʼязані теми:

Наступна публікація