Система відеоповторів коштує 2-3 мільйони, у нас таких грошей звісно немає - Павелко

Система відеоповторів коштує 2-3 мільйони, у нас таких грошей звісно немає - Павелко

Фото: Reuters

Він пообіцяв знайти спонсорів та партнерів.

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко прокоментував можливість появи системи відеоповторів (VAR) в Україні.

За словами Павелка, це дуже дорога розкіш для країни. Утім, він пообіцяв знайти спонсорів, партнерів та фінансування для досягнення цієї мети.

"Ми будемо залучати спонсорів, партнерів. Обов'язково будемо знаходити фінансування. Там не такі великі гроші, як на всю систему. Якщо потрібно VAR на кожному стадіоні, то це коштує 2-3 мільйони. Звичайно ж, ні у кого таких грошей немає", - цитує Павелка ua.tribuna.com.

"У нас немає чіткості і в питанні стадіонів: ми не можемо сказати, що тільки ті чи інші можуть приймати матчі Прем'єр-ліги. Клуби змінюються, одні заходять, інші виходять.

Відповідно, ми звернулися до такого варіанту, як використовується в Польщі. Перші такі мікроавтобуси ми закупимо самі. Для початку ми їх протестуємо. А далі вже Прем'єр-ліга буде ухвалювати рішення, чи потрібно збільшувати їхню кількість, чи залучати додаткові інвестиції, навантажувати телекомпанії чи ні.

Це вже буде переговорний процес Прем'єр-ліги. А перший крок повинні зробити ми, щоб комітет арбітрів і Прем'єр-ліга користувалися передовими технологіями VAR", - зазначив Павелко.

Нагадаємо, що зараз система VAR використовується у чотирьох з п'яти топ-чемпіонів (окрім Англії, прим.). Також системи відеоповторів немає у єврокубках, хоча раніше повідомлялося, що вони з'являться там з сезону 2019/20.

Повʼязані теми:

Наступна публікація