Сьогодні в Колумбії стартують Всесвітні спортивні ігри

Сьогодні в Колумбії стартують Всесвітні спортивні ігри

Сьогодні стартують Всесвітні ігри

В Колумбії починаються одні з найпопулярніших змагань на планеті, що називають другою Олімпіадою.

Сьогодні в Колумбії відкриваються ІХ Всесвітні спортивні ігри - одні з найпопулярніших змагань на планеті, що проходять раз на чотири роки, називають другою Олімпіадою.

Боротьба за золото точиться у видах спорту, яких на Олімпіаді не побачиш. На кшталт серфінгу, сумо та стрибків з парашутами. А Україна в багатьох із цих екзотичних видів - чемпіон. 2009-го на Тайвані, де проходили попередні ігри, наша збірна посіла шосте місце серед 105-ти країн-учасниць. Цьогоріч плани - не менш амбітні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Українці змагатимуться в 17-ти видах спорту. І глядачі ТСН мають ексклюзивну можливість дізнаватися про усі здобутки наших земляків першими. Адже усі два тижні змагань за українців у Колумбії вболіватиме наш Іван Гребенюк.

У Колумбії відкриються Всесвітні спортивні ігри

У Колумбії відкриються Всесвітні спортивні ігри

У складі української збірної - чемпіони Європи та світу і кілька абсолютних рекордсменів. Лариса Соловйова від 2005-того року залишається непереможною у паверліфтингу. Про готовність до нинішніх змагань говорить неохоче - щоб не наврочити.

"Основний суперник штанга на помості, от з нею і будемо боротися. Дай Бог...", - зізналась Лариса.

Ще одна надія України - Іван Настенко. Єдиний від країни представник у боротьбі джиу-джитсу 4 роки готувався виправити тайванський програш. Тоді здобути медаль завадила травма.

"Будь-який спортсмен, коли їде на змагання, він їде за золотом. Будь-який. Тому, що їхати за чимось іншим, просто взяти участь - це не спортивний настрій", - пояснив Іван.

За медалі на попередніх іграх українські спортсмени отримували від 10-ти до 20 тисяч доларів. Тепер урядовці обіцяють збільшити ці суми у півтора рази.

"Думаю, що завтра нам вдасться провести цю постанову. У нас прекрасні тренери, у нас хороший спортивний колектив. Нам є чим пишається", - каже Равіль Сафіуллін.

Про перемоги українців на Всесвітніх іграх ТСН звітуватиме щодня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація