Спаллетті: Луческу - хитрий лис, а я хороший дресирувальник левів

Спаллетті: Луческу - хитрий лис, а я хороший дресирувальник левів

Лучіано Спаллетті / Фото: fc-zenit.ru

Прес-конференція Лучіано Спаллетті після перемоги над "Шахтарем" у Санкт-Петербурзі.

Головний тренер пітерського "Зеніту" Лучіано Спаллеті констатував, що отримав задоволення від гри з донецьким "Шахтарем" у матчі 4-го туру групового турніру Ліги чемпіонів.

- Хочу відзначити спортивний дух і порядність Луческу. Він визнав, що "Зеніт" перевершував "Шахтар" майже у всіх компонентах і заслужено виграв. Я, так само як і ви, спостерігав за прекрасною грою.

- Наскільки важлива ця перемога в плані подальших перспектив "Зеніту" в Лізі чемпіонів?
- Ця перемога дуже важлива для нас, але щоб гарантувати вихід з групи, потрібно обов'язково виграти хоча б одну з двох зустрічей, що залишилися. Давайте не будемо літати в хмарах.

- На відміну від матчу у Донецьку, коли "Зеніт" з перших хвилин понісся в атаку, ваша команда поступово нарощувала тиск на ворота "Шахтаря". Чи було це вашим планом перед грою?
- Справді, перші п'ятнадцять хвилин гри були не найкращими для нашої команди. Ми не дуже добре контролювали м'яч, робили помилки в передачах. Але потім ми стали діяти впевненіше. До того ж, у перші п'ятнадцять хвилин "Шахтар" зіграв добре, не надавши нам вільних зон і можливості йти на пресинг. Але наприкінці першого тайму ми почали чинити серйозний тиск на футболістів "Шахтаря". У цілому хлопці діяли дисципліновано і провели відмінний матч.

- Бачилися ви після гри з президентом Росії? Чи сподобалась йому гра?
- Ні, не бачився. Я привітав президента здалеку, коли побачив його у VIP-ложі поруч з Олексієм Міллером. Поки у мене не було честі познайомитися з ним особисто, але нам всім було дуже приємно, що він вболівав за нас на стадіоні.

- "Зеніт" виграв два матчі і один завершив унічию після поразки від АПОЕЛа. Це ваша команда прогресує або суперники були не такими зубастими, як кіпрський клуб?
- Безумовно, "Зеніт" став краще. Ми зуміли зробити команду більш збалансованою, ввели в основний склад нових гравців. Наприклад, Файзуліна.

- Перед матчем ви порівняли Луческу з досвідченим вовком, а свою команду з левами. Можна сказати, що тепер ви виявилися хитрим лисом і провели свого колегу?
- (Посміхається) Насправді, якщо хочете порівнювати, то це Луческу - хитрий лис. А я просто хороший дресирувальник своїх левів.

- Не думаєте, що "Шахтар" відверто розчарував...
- У цьому велика заслуга "Зеніту". В обох матчах з "Шахтарем" ми добре пресингували і не дозволили суперникові використати його сильні сторони.

- Чи можна після ігор "Зеніта" з "Шахтарем" і казанського "Рубіна" з київським "Динамо" цього сезону зробити висновок, що російський чемпіонат сильніший за український?
- Думаю, мова тут повинна йти тільки про протистояння чотирьох великих клубів. Результати цих матчів показали, що російський футбол зараз на підйомі. На даний момент російський чемпіонат перевершує український, це видно по рейтингу УЄФА. Але якби нам знову довелося грати з "Шахтарем" або київським "Динамо", ці матчі були б дуже важкими і рівними.

Читайте також:

Луческу звинуватив бразильців "Шахтаря" у поразці від "Зеніту"

Спаллетті: у "Шахтаря" є майстерність і клас, але "Зеніт" зіграв бездоганно

"Шахтар" програв "Зеніту" і фактично вилетів з Ліги чемпіонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація