Стало відомо, чому на матч Україна - Косово зможуть потрапити лише 999 осіб

Стало відомо, чому на матч Україна - Косово зможуть потрапити лише 999 осіб

Фото: ФФУ

У Федерації футболу розкрили причину скандальної історії з квитками на матч 3-го кваліфікаційного раунду чемпіонату світу-2018 Україна - Косово.

Через те, що наша країна не визнає незалежність Косова, матч відбувається на нейтральному полі. А саме - у польському місті Краків на стадіоні "Краковія".

Лише за тиждень до гри стало відомо, що на неї зможуть потрапили 999 людей. Чому - у ФФУ не пояснювали. Донині.

Наводимо текст Федерації:

"Федерація футболу України двічі зверталася до Міністерства закордонних справ України щодо можливості проведення матчу з національною збірною командою Косово на території України, і отримала остаточний висновок про неможливість проведення такого матчу 19 вересня 2016 року.

Крім того, лише 23 вересня 2016 року, у п'ятницю, Федерація футболу України отримала офіційне підтвердження від ФІФА про можливість проведення матчу між збірними командами України і Косово на нейтральній території.

Федерація футболу України максимально оперативно звернулася до польської сторони, отримала згоду на проведення матчу в Польщі і 26 вересня 2016 року в понеділок направила свою робочу групу до міста Кракова. Того ж дня Федерація футболу України повідомила ФІФА, УЄФА та Федерацію футболу Косово про місце проведення матчу на стадіоні Краковія міста Краків. Оскільки решта запропонованих польською стороною стадіонів не могла прийняти матч із різних причин. З боку представників ФК "Краковія" ми отримали повні гарантії про можливість отримання відповідного дозволу на проведення матчу.

Наступного дня Федерація футболу України звернулася до регіональних федерацій футболу з проханням надіслати відповідні замовлення на отримання квитків для відвідання матчу. 30 вересня 2016 року розпочався продаж електронних квитків на матч. 30 вересня у другій половині дня ФФУ отримала інформацію від футбольного клубу "Краковія" про те, що місцеві органи влади планують відмовити у проведенні матчу у Кракові. Підтвердження цієї ж інформації ми отримали з боку Асоціації футболу Польщі. Нам було запропоновано шукати альтернативне місце проведення матчу. Відповідно отриманої інформації реалізація квитків на сайті була призупинена.

Лише 3 жовтня 2016 року ввечері ми отримали повідомлення, що місцеві органи влади надали нам дозвіл у проведенні гри Україна-Косово у місті Кракові за умови присутності на ньому не більше 999 осіб.

Федерація футболу України не погоджуючись із аргументами які були наведені у офіційному рішенні місцевих органів влади направила відповідну касаційну скаргу. Станом на ранок 8 жовтня ми не отримали жодної відповіді на неї.

У зв'язку з ускладненою процедурою організації зустрічі збірних команд України та Косово, квитки на матч будуть розповсюджені між регіональними федераціями футболу та іншими колективними членами ФФУ відповідно до отриманих заявок. Частина квитків буде передана спонсорам та партнерам ФФУ відповідно до договірних зобов'язань. Офіційна делегація Косово, ФІФА та УЄФА також отримають квоту відповідно до регламентних вимог. Частину квитків отримають волонтери які будуть допомагати в роботі на матчі. Вболівальники, які встигли придбати електронні квитки у перший день продажу, безумовно отримають ці квитки.

Нагадуємо, що Краків було обрано у якості приймаючого міста саме тому, що це місто знаходиться у безпосередній близькості до кордону з Україною. Федерація футболу України намагалася зробити все можливе для того, аби українські вболівальники змогли підтримати свою улюблену збірну", - повідомила ФФУ.

Матч Україна - Косово відбудеться 9 жовтня о 19:00. Після двох турів у нашої команди 2 бали. Ми зіграли внічию з Ісландією (1:1) та Туреччиною (2:2).

Повʼязані теми:

Наступна публікація