Стало відомо, скільки заробили українські клуби у цьогорічному розіграші єврокубків

Стало відомо, скільки заробили українські клуби у цьогорічному розіграші єврокубків

Фото: Reuters

Більше всіх прогнозовано заробив "Шахтар".

Стало відомо, скільки заробили наші клуби, які представляють Україну у Лізі чемпіонів та Лізі Європи у сезоні 2017/18.

Більше за всіх заробив поки донецький "Шахтар", який є єдиним представником України у найпрестижнішому клубному турнірі Європи. За 5 матчів групового етапу Ліги чемпіонів "гірники" отримали 17,2 мільйона євро. Слід зазначити, що в активі донечччан 9 балів та 2 місце у турнірній таблиці.

Київське "Динамо", яке у 3 кваліфікаційному раунді ЛЧ поступилося швейцарському "Янг Бойз", почало заробляти вже у Лізі Європи. Після 5 турів кияни додали до своєї кишені 3,8 мільйона євро. Слід зазначити, що за відбіркові матчі Ліги чемпіонів "Динамо" не отримало ні копійки, адже гроші на цій стадії платять лише чемпіонам своїх країн. Наразі, київська команда вже гарантувала собі участь у наступній стадії змагань.

Луганська "Зоря" не набагато, проте все ж відстала від "Динамо" у фінансовому плані. За ті ж 5 поєдинків команда Юрія Вернидуба заробила 3,3 мільйона євро. Нагадаємо, що луганчани ще мають шанс потрапити до 1/16 фіналу Ліги Європи - для цього їм потрібно у останньому турі переграти іспанський "Атлетик".

"Олександрія" та донецький "Олімпік", які вилетіли з Лігі Європи ще у кваліфікаційному раунді, отримали 480 тисяч та 235 тисяч євро відповідно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація